Salonul Auto de la Geneva 2014

Honda Civic Type R, anunţat de un concept cu design agresiv

Publicat Miercuri, 12.02.2014
de Mircea Meșter
Comenteaza 11
Honda Civic Type R, anunţat de un concept cu design agresiv - Poza 1
Honda va aduce în luna martie, la Salonul de la Geneva, un prototip care anunţă viitorul hot hatch compact al mărcii japoneze. Iar noul Civic Type R se anunţă exploziv.

Esential 300 de cai este puterea maximă prevăzută pentru noul Civic Type R.
Salonul Auto de la Geneva, care va debuta cu două zile dedicate presei în 4 şi 5 martie, va găzdui o premieră importantă la standul mărcii Honda. Japonezii vor aduce un prototip compact din care va fi dezvoltat viitorul Civic Type R, compacta de performanţă prin excelenţă în gama brandului nipon. 

Vestea bună pentru cei care aşteptau o maşină care să rupă gura târgului este că, cel puţin la nivel vizual, viitorul Civic Type R va fi o bestie. Modelul japonez va prelua exemplul generaţiei anterioare a lui Ford Focus RS şi va veni cu un eleron imens, cu pasaje ale roţilor exagerate voit, cu evacuări duble stânga-drapta, cu un difuzor de aer care pare preluat din lumea sporturilor cu motor şi cu o alură generală ultramusculoasă, sportivă şi încordată. 

Singura imagine oficială publicată până acum de Honda este schiţa alăturată, în care conceptul din care va deriva modelul de serie este prezentat din semiprofil spate.

Iar dacă indiciile vizuale sunt evidente, există câteva detalii care nu se văd într-un simplu desen. De exemplu, aflăm cu ajutorul presei britanice că majoritatea panourilor de caroserie vor fi fabricate din aluminiu şi că sub capotă vom vedea la lucru un motor turbo de 2.0 litri care are capacitatea de a urca până în zona 280-300 de cai putere. Conform celor de la Autocar, modelul japonez va avea în standard o cutie manuală cu şase trepte, versiunea automată fiind opţională.

Mai multe informaţii despre Honda Civic Type R vor veni la începutul lui martie, atunci când Honda va publica şi mai multe fotografii cu prototipul viitorului său hot hatch.


Comentarii (11)

  • Fara cuvinte.
    16 10
  • Cred ca un articol despre masina asta s-ar incadra mult mai bine pe un portal dedicat navelor spatiale....
    16 10
  • @Misha
    este un concept , ai rabdare pana vezi versiunea de serie , dar oricum tot Golf R ramane cel mai tare hot-hatch
    9 35
  • ............ si va veni in 5 usi !!!
    8 4
  • Ce Pokemon horror!
    8 19
  • E atat de tare golful ala de ra.at incat de 100 de ani ei vand aceiasi masina cu un design de si o roaba este mai interesanta.
    16 17
  • frumoasa masina si cam atat
    7 9
  • kumite
    Dar de Corolla 11 ce mai zici. Astia au mai mult de 100 de ani de cand vand aceleasi corolla.
    Oricum,honda o sa aiba motoare noi,iar pana nu vor convinge cu motoarele noi,ma indoiesc,ca ma voi gandi sa-mi iau un motor nou ,fara a fi testat de oameni obisnuiti .Pt.ca vor fi fi o gramada care se vor repezi sa o cumpere.
    1 1
  • @kk
    Corect, ce mai sunt 300cp si cel mai rapid tur de Ring in ziua de azi? Mai nimic.
    6 1
  • dillyman
    @dan

    Ai cumva turul de ring in care devine cea mai rapida? Nu cred, asa ca momentan da cezarului ce-i al cezarului, adica liderului de cativa ani buni: Renault Megane RS, lider care ii bate si la viteza maxima, desi in top 10 al timpilor e de abia al treilea ca putere. Puterea nu e totul, conteaza cum o folosesti :)

    Daca nu crezi uite un link pentru documentare:
    http://fastestlaps.com/tracks/nordschleife.html
    4 0
  • Civic Type R
    Arata bine,nu inteleg de ce apar atatea comentarii "e racheta spatiala" asta e stilul japonez,asta e viziunea lor, mie unul imi place.Toti saritii de pe fix se apuca sa critice golful la o pagina Honda!Huooo rusine,probabil sunteti frustrati ca nu aveti bani de un Golf nou,care de la generatie la generatie progreseaza.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru