10 X VIDEO: Un omagiu cinematografic adus modelelor Pontiac

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.05.2009
Dizovat saptamana trecuta de General motors, Pontiac ramane un brand care a facut istorie inStatele Unite. O dovedesc filmele in care modelele Pontiac "au jucat roluri" de exceptie.

Asa cum Mustang Bullit a avut propria sa perioada de glorie, dupa ce a debutat in filmul"Bullit", asa si Pontiac s-a bucurat de mai multe aparitii pe marele ecran. Brandul american, vazut intotdeauna ca un furnizor de modele puternice, a bifat mai multe prezente cinematografice. Cele mai importante scene in care modelele americane au alergat va sunt oferite mai jos, in semn de omagiu pentru constructorul american, "ingropat' saptamana trecuta de GM.

Pontiac LeMans 1971 in "The French Connection"

 

Pontiac Trans Am 1977 in "Smokey and the Bandit"

 

Pontiac Ventura 1973 si Pontiac Grand Ville in "The Seven Ups"

 

Pontiac GTO "The Judge" 1970 in "Two-Lane Blacktop"

 

Pontiac Trans Am 1978 in "Hooper"

 

Pontiac Trans Am 1970 in "Cannonball"

 

Pontiac Trans Am 1973 in "McQ"

 

Pontiac Trans Am 1979 si Pontiac Grand Prix in "The Hunter"

 

Pontiac GTO 1967 in "xXx"

 

Pontiac Trans Am 1973 in "Thunderbolt and Lightfoot"

Comentarii (5)

 • love
  pacat de pontiac, oricum au inceput sa faca numai tampenii, ca de exemplu renasterea lui GTO, care a fost o catastrofa.Modele precum GTO, trans am, firebird au facut istorie.

  Nu am vazut nici o secventa din night rider.cred ca david hasselhoff a adus cea mai mare faima marcii pontiac peste ocean.

  as da orice sa traiesc in anii '70 in America.vise, just dreams.
  4 0
 • AndreiRN
  Pontiac
  De curand am vazut un '53 Pontiac cu motor de 8 in linie.
  Avea nevoie de restaurare totala si se vindea cu $500.
  0 0
 • asmaticu
  pacat...
  ce mi-a placut Grand Am-ul..... si ce ieftin era...
  0 0
 • prudentul
  ce vremuri...
  Filmele americane din anii '70-'80 aveau un farmec aparte. Fimarile nu se faceau in Romania sau Bulgaria, iar urmaririle cu masini erau realizate de cascadori si piloti profesionisti, nu de specialisti in efecte computerizate.
  0 0
 • oh my god.....cum a spus si mowgli.....nu-mi vine sa cred ca nu ati inclus Knight Rider.....crec ca 90% dintre europeni din Knight Rider au aflat ca exista Pontiac......trebuia inclus.......si da...GTO-ul ala australian, ca si alte modele preluate de la Holden si Chevrolet au adus Pontiac aici unde a ajuns.....si-a pierdut identitatea si personalitatea....pacat...
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru