1.2 turbo 100 CP in serie

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 07.11.2006
Francezii de la Renault vor construi in regim de serie motorul turbo de 1.2 litri si 100 CP de pe recent prezentatul Twingo Concept.

Renault va produce in serie motorul de 1.2 litri cu turbocompresor (100CP) prezentat o data cu lansarea lui Twingo Concept la Salonul de la Paris. Acesta va fi construit incepand cu primavara anului viitor in uzina pe care constructorul francez o detine la Valladolid, in Spania.

Productia acestui motor turbo de cilindree redusa este primul pas intr-o strategie prin care constructorul francez incearca dezvoltarea unei game complete de motoare turbo de cilindree redusa cu prestatii de top pentru modelele de clasa mica si medie a Grupului Renault-Nissan.

Divizia de productie din Valladolid este unul dintre cele trei centre mondiale de productie a motoarelor Renault. Aici sunt fabricate atat de cunoscutele motoare de 1.4 litri pe benzina si 1.5 litri diesel care se ragasesc si in fisa tehnica a Daciei Logan.

Comentarii (1)

  • ionutz
    consum
    Salut. Vreau sa stiu daca se poate cat consuma aceasta superba masina. am o rugaminte daca se poate....... . DATI-MI RASPUNSUL PE NITA_ION2005@YAHOO.COM
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru