15 modele de lux sacrificate in Filipine

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.08.2007
Presedintele filipinez a dispus distrugerea a 15 modele de lux pentru a descuraja traficul ilegal de masini.

Autoritatile din Filipine au decis sa ia masuri drastice pentru a preveni importul ilegal de autovehicule. Presedintele filipinez, Gloria Macapagal-Arroyo, a decis sa distruga 15 masini de lux, printre care un Ferrari, un BMW, un Lamborghini, Un Porsche Cayenne si un Porsche Carrera.

Pentru ca actiunea sa-si atinga scopul, presedintele a dispus ca sacrificarea modelelor de lux sa fie difuzata in direct pe toate posturile nationale de televiziune. Cele 15 masini au fost descoperite intr-o fosta baza militara americana din portul Subic. Ele urmau sa fie introduse in tara in mod fraudulos, evitandu-se astfel taxele de import foarte mari pentru aceste modele.

Vechile masuri de pedepsire presupuneau scoaterea la licitatie a modelelor confiscate. Acestea insa s-au dovedit ineficiente deoarece masinile erau cumparate tot de cei care incercasera initial sa le introduca fraudulos in Filipine. Arroyo spera ca aceasta noua masura sa descurajeze definitiv importul ilegal de automobile.

Comentarii (7)

  • pacat
    data viitoare le dau adresa si le import eu.
    0 0
  • super idee! bv
    0 0
  • SOS mafia auto...
    Interesant. Guvernantii nostrii pot invata din acest exemplu.
    0 0
  • AndreiRN
    Absurditati guvernamentale
    Absurditati de guverne cu inclinati socialiste. Omul vinde o masina si eu vreau sa o cumpar. De ce sa primeasca guvernanti sume imense la aceasta tranzactie? Au muncit ei? Stau cu fundul in scaune si fura populatia in mod legal. Cand or sa puna si ei mana pe lopata atunci or sa devina oameni.
    Globalizarea o sa-i distruga pe toate aceste lipitori care sug sangele populatiei.
    Bani mei sa ajunga in mana la muncitorul care produce masina sau obiectul care imi place si am nevoie de el.
    Moarte birocratilor guvernamentali.
    0 0
  • ...
    Sunt de acord cu AndreiRN. Nu e normal ca statul sau oricine altcineva sa castige din vanzarea unui bun o suma consistenta de bani, uneori mai mult decat vanzatorul (respectiv producatorul). Frauda fiscala e o reactie fireasca impotriva taxelor si impozitelor exagerate.

    Decizia autoritatilor filipineze de a distruge masinile este de-a dreptul absurda, dar cei care traiesc din bani luati cu japca n-au de unde sa stie ce inseamna sa faci ceva costructiv. Cu banii din vanzarea lor puteau contribui la ridicarea de scoli, spitale etc
    0 0
  • prudentul
    bani-taxe
    Adica aplicarea LEGII, impotriva importului ilegal, inseamna socialism ? Sa inteleg atunci ca evaziunea fiscala e ceva corect si cinstit si capitalist ?

    Ne place sau nu, taxele si impozitele sunt un rau necesar. Suma de bani pusa la comun de noi toti trebuie bine folosita de conducatorii locali si ai tarii, pe care i-am desemnat la alegeri (locale, respectiv nationale). Ca treba sa fie corecta sunt necesare 3 conditii :

    1)Taxele si impozitele trebuie sa fie corect stabilite, sa fie suportabile la plata.
    2)Mecanismul de urmarire al platilor trebuie sa functioneze bec, astfel incat toti sa contribuim cu cate putin; nu fraierii saraci sa plateasca de se-ndoiaie, iar smecherii cu bani sa fenteze fiscul.
    3)Banii trebuie folositi acolo unde este nevoie. Sa se cumpere materiale pentru bolnavii din spitale, nu aparate de aer conditionat pentru birourile Casei de Asigurari de sanatate. Sa se repare scolile la sate, nu sa se plateasca din banii mei laptopuri si masini pentru parlamentari.

    AndreiRN, din posturile tale am tras concluzia ca locuiesti in Statele Unite. Daca asa este si eu nu ma insel, iti propun sa lasi guvernul filipinez in pace cu acuzatiile de socialism si sa te indrepti spre ceea ce face Guvernul SUA, domnu' presedinte si prea-minunatul Congres. S-au cheltuit O MIE DE MILIARDE de dolari deja doar cu interventiile in Afghanistan si Irak si cateva mii de soldati americani au murit acolo. O mie de miliarde din munca voastra, in loc sa intre in educatie, sanatate sau reconstructia New-Orleans-ului au intrat in mecanismul care are ca rezultat vizibil zeci de morti si raniti ZILNIC in atentate in tara aceea batuta de soarta, de Allah si de proprii locuitorii, multi transformati in bestii. Char azi am ajuns din intamplare (din link in link) sa citesc si sa vad pe net fisierul video cu fata Yazidi, de 17 ani, omorata in bataie in 7 aprilie de o haita de...sa zicem oameni, pentru vina de a fi iubit un baiat musulman. Asa ca acum sunt cam deprimat.

    Scuze daca am virat off-topic spre sfarsit. Prefer un guvern "socialist" care sparge masini superbe pentru a da un semnal de legalitate decat unul "democrat" care suge banii poporului si-i varsa in pusculita zeului Marte.
    0 0
  • Spidermann
    or fi ramas ceva parti intregi ?? :D
    Stie cineva daca au ramas ceva parti intregi?? Le import eu si le vand aici ... :D :P !!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru