2007 va fi anul Toyota

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 19.12.2006
Dupa circa 80 de ani in fruntea pietei auto mondiale, GM va trebui sa lase acest loc niponilor de la Toyota. Practic, doar o minune ar putea impiedica aceasta schimbare la varf.
Evolutia companiei auto nipone Toyota  in anul 2006 a decurs asa cum erau asteptarile, cererea si implicit vanzarile crescand vertiginos.

Ajunsa pe locul doi la nivel mondial, Toyota mai are un singur hop, General Motors, lider mondial pe piata auto dupa primul razboi mondial. Situatia grea in care s-a aflat GM in anul 2006 a dus la pierderea unei componente importante de piata la nivel mondial, dar principalul teatru de razboi unde GM a pierdut teren in fata niponilor a fost piata nord-americana.

Pretul mare al petrolului si consumul mic al modelelor Toyota sunt principalele cauze care au dus la o rocada de clienti intre cei doi giganti. Planurile de restructurare de la GM au dat unele roade, pierderea primei pozitii la nivel mondial fiind evitata in acest an. Dar timpul nu este de partea americanilor, Toyota fiind prea puternica in 2007 pentru a nu prelua locul intai.

Grupul Toyota, inclusiv Daihatsu si Hino Motors, va produce anul viitor 9,8 milioane de automobile, pe cand GM va trebui sa-si micsoreze productia din cauza inchiderii unor fabrici.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru