25.000.000 de Mercedes-uri!

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 15.11.2006
Mercedes a ajuns la 25 de milioane de unitati vandute din 1945 si pana astazi si poate fi numit drept cel mai tare brand auto din lume.
Dupa ce BMW a sarbatorit livrarea a 20.000 de motoare, Mercedes-Benz vine cu un motiv mai bun de aniversare. Este un un eveniment istoric, 25 de milioane de masini livrate clientilor din 1945.

Dr. Klaus Maier, vicepresedintele de la Mercedes si responsabilul de vanzari si marketing a declarat:” Evolutia pozitiva a vanzarilor Mercedes in ultimii 60 de ani demonstreaza succesul pe termen lung a strategiei de vanzari. Nici un alt producator auto de prima mana nu a oferit un portofoliu atat de satisfacator pentru cererile clientilor”.

Exemplarul care a reusit sa atinga cifra de 25 de milioane a fost un E-Klasse vandut unei companii de taxi din Munchen venita de la centrul din Sindelfingen. Prima masina livrata dupa razboi a iesit de pe linia de productie din Sindelfingen. Acel autovehicul a marcat inceputul unei ere pentru cel mai valoros si mai de succes brand auto.

Povestea succesului Mercedes a inceput in 1946 odata cu lansarea Mercedes 170 (W 136 Series), model care a fost vandut in 11,5 milioane de exemplare, succes egalat de cele sapte generatii ale lui E-Klasse.
In zilele noastre cele mai bine vandut model Mercedes este C-Klasse care a ajuns la 6,9 milioane unitati livrate din 1983.

Comentarii (3)

  • Socotitoru'
    ?
    11.5 milioane M 170
    cam tot asa E-Klasse
    6.9 milioane C-Klasse
    Total: 29.9 milioane
    Din celelalte modele a produs cantitati negative...
    0 0
  • oficial
    problema se pune in felul urmator: E-Klasse este continuarea modelului 170. Ei au comasat cifrele. In plus 170 a fost vandut si inainte de razboi!!! Multumim
    0 0
  • pele_radoi
    fara cuvinte fratilor
    ce sa mai zic numai nemti puteau sa faca asa ceva citisem pe un site exista aprx 900 de mil de masini creca 100 de mil sau mai bine creca le fac nemtii MERCEDES,BMW,AUDI,WOLKSWAGEN,MAYBACH,OPEL,PORSCHE..si cate o mai fii jos palaria pt MENTII
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru