32.000 de km cu Ferrari

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 21.07.2006
Doua exemplare 599 GTB Fiorano vor parcurge 32.000 de kilometri prin America de Sud, Centrala si de Nord intr-o provocare de senzatie.

Dupa enormul succes al turului Chinei de anul trecut, eveniment denumit “Ferrari 15.000 Red Miles”, constructorul italian a anuntat ca in acest an va avea loc o noua provocare: Panamerican 20.000. Daca in 2005 a fost vorba de doua exemplare 612 Scaglietti conduse pe distanta a 24.000 de kilometri chinezi in 45 de zile de 51 de jurnalisti din toata lumea (a fost vorba de o premiera mondiala, China nefiind strabatuta niciodata astfel de niciun producator auto), in acest an challenge-ul Ferrari va avea loc peste ocean.

Doua exemplare din nou-lansatul Ferrari 599 GTB Fiorano vor incepe lunga calatorie din Brazilia si vor trece prin 16 tari, strabatand 32.000 de kilometri in 84 de zile pana la New York, unde caravana va fi asteptata in 17 noiembrie. 50 de jurnalisti de la cele mai importante publicatii auto din lume vor fi, pe rand, in spatele volanului uneia din cele doua masini italiene. Este o aventura foarte interesanta, Ferrari 599 GTB Fiorano fiind cel mai puternic model de serie realizat vreodata de casa italiana.

Daca pe circuit se simte prin definitie foarte bine, angrenarea sa intr-o astfel de aventura, in care se vor strabate Anzii si strazile murdare din America Centrala, va insemna practic o experienta apropiata de conditiile de concurs ale primelor masini de curse din lume, la inceputul anilor 1900.

Panamerican 20.000 va fi impartit in 15 etape. Itinerariul va contine si o portiune de drum prin cele mai interesante situri precolumbiene si originar americane de interes istoric. Se vor vizita plajele de la Rio de Janeiro si Sao Paolo, cele doua masini urmand sa treaca prin padurile tropicale de langa Curitiba. Cele doua 599 GTB Fiorano vor urca apoi catre campiile inalte ale Perului si Boliviei inainte sa ajunga in cea mai inalta capitala a lumii, La Paz (Bolivia) si la cel mai inalt lac de pe glob, Titicaca (4000 de metri altitudine). Drumul va trece pe langa varfurile muntoase care strajuiesc Macchu Picchu si misterioasele locuri ale civilizatiei Nazca. In America Centrala, Panama, Costa Rica, Nicaragua si Honduras vor fi martorii trecerii caravanei Ferrari.

In Statele Unite se va intra prin California, urmand apoi Los Angeles, Houston, Miami, Washington si Chicago. Dupa o scurta vizita in Toronto (Canada), masinile vor trece linia de sosire la New York.

Asistenta tehnica va fi asigurata de sase masini: trei modele Fiat care vor fi inlocuite cu trei modele Alfa Romeo in Mexic. In plus, vor exista trei camioane Iveco special echipate pentru aceasta provocare. Partenerul tehnic al Turului este Shell, care va asigura si el un vehicul special pe intreaga durata a turului.

Pentru a urmari in direct aceasta extraordinara calatorie si pentru fotografii updatate constant puteti urmari site-ul oficial al Turului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru