4x4 la telefon

De Bogdan Negru
Publicat Luni, 26.06.2006
Soferii de SUV-uri uita de facturile de telefon cand sunt la volan, amenintand traficul.

Conform unui studiu al institutului Imperial College din Londra, soferii de SUV-uri si masini de teren vorbesc foarte mult la telefon in timp ce conduc, preferand sa uite de faptul ca-si incarca facturile la telefonul mobil.

Studiul a plecat de la imaginea relativ proasta pe care o au soferii de SUV-uri in marile orase. Este stiut faptul ca soferii de SUV-uri sunt priviti ca fiind egoisti si nepreocupati de siguranta pasagerilor, acest studiu trezind interesul numerosilor opozanti ai propietarilor de SUV-uri. Echipa de cercetare a monitorizat 41.000 de autoturisme, timp de doua saptamani, care treceau prin diferite puncte din Hammersmith, West London. In urma cercetarilor facute s-a stabilit ca circa 8,2% dintre soferii masinilor 4x4 foloseau telefonul mobil, in comparatie cu numai 2%, numarul posesorilor de masini obisnuite care foloseau telefonul mobil in momentul in care au decurs investigatiile. De asemenea, studiul ne mai arata ca un sofer din sase nu purta centura de siguranta.

Studiul scolii medicale a concluzionat ca in afara de tendinta posesorilor de masini mari de a nu respecta prevederile legale de portul centurii de siguranta sau folosirea corecta a telefonului mobil in timpul mersului la volan, se intrevede ca siguranta oferita de masinile lor ii face sa aiba un comportament mult mai pericolos in timpul condusului. Studiul britanic arata ca pasagerii loviti de un autovehicul 4x4 au de patru ori mai mari sanse sa moara decat cei accidentati de o masina obisnuita. Unul dintre cei care a participat la elaborarea acestui studiu a afirmat: “In general o masina 4x4 reduce riscul ocupantilor ei, dar creste riscul pentru toti ceilalti”.

Cotidianul britanic “The Independent” a publicat statistici care sustin ca soferii de 4x4 sunt cu 27% mai expusi la vinovatie intr-un accident rutier decat soferii unor masini obisnuite. De asemenea soferii de 4x4 din orase sunt implicati in cu 25% mai multe accidente decat ceilalti soferi, conform Churchill Insurance.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru