5.000.000 € pentru o placuta de inmatriculare!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 14.05.2007
Nebunie in Emiratele Arabe Unite: o placuta de inmatriculare a fost vanduta cu 5 milioane de euro!

Care este pretul corect al unei placute de inmatriculare? Daca la noi vorbim de o taxa de prima imatriculare care atrage discutii din ce in ce mai aprinse, in Orientul Mijlociu discutiile se poarta la un cu totul alt nivel.

Astfel, agentia de presa WAM anunta astazi ca, la prima licitatie de acest tip din Emiratele Arabe Unite, omul de afaceri Talal Khouri a cumparat placa de inmatriculare "5" cu fix 5 milioane de euro. Khouri va utiliza placuta de inmatriculare pe Rolls-Royce-ul de culoare rosie pe care il are in garaj. Fondurile vor fi folosite la ajutorarea victimelor accidentelor auto. "Chiar daca licitatia ar fi ajuns la 10 milioane de euro as fi ridicat oferta, deoarece scopul ei a fost unul umanitar. Numarul in sine nu inseamna nimic pentru mine. Il voi pastra si, dupa moarte mea, va fi licitat din nou pentru a strange si mai multi bani in scop caritabil", a declarat noul posesor al placutei de inmatriculare.

Noul pret este un record mondial absolut, precedentul fiind atins in Anglia, unde placa cu numarul "M1" a fost cumparata de un britanic cu aproape 500.000 de euro.

Placuta britanica a cazut insa si de pe pozitia a doua odata cu licitatia din Abu Dhabi, placa "12" fiind si ea vanduta la licitatie cu 1 milion de euro.

Comentarii (10)

  • emilio
    1-B-101 - am placuta asta!
    da` n-o vand.
    decit pentru ajutorarea victimelor - barbati, nelasati de neveste sa bea bere cit vor.
    0 0
  • yo cumpar
    emilio iti cumpar palaca cu 5000001$ sa fie lai scumpa decat la arabi...
    0 0
  • ana maria
    astia au bani frate nu gluma
    daca i-ar fi folosit la ceva nu comentam, dar asa? sa dai atatia bani pentru ceva care nu semnifica nimic pentru tine?? hmm ciudat
    0 0
  • Fan Volkswagen
    De acord cu 1-B-101
    e buna ideea .. da ce faci in cazu barbatiilor ce nu mai sufera dupa femei ? :)) Anticonceptionale ? :)) O zi super cu o femeie blonda, roscata, bruenta alaturi ;)
    0 0
  • ...
    si la noi se vindeau intr-un timp placute cu numere gen WST WTX...
    0 0
  • prentru ana maria
    e chiar asa de inteles ce a declarat omul: "deoarece scopul ei a fost unul umanitar. Numarul in sine nu inseamna nimic pentru mine."
    pentru noi romanii pare ciudat, dar a perfect normal si pacat ca nu toti oamenii care au mai multi bani decat le trebuie nu fac la fel.
    0 0
  • am si eu numar de --wts
    ma gindesc so pun pe dacie din 1974!!!!!!nu o vind !!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Acte de caritate.
    Se pare ca multi nu inteleg "afacerea" cu astfel de acte de caritate. Deci eu am un venit de x la care platesc un impozit de y%. Daca fac un act de caritate de z se va scadea din x si voi plati impozitul doar din ce a ramas. Am de ales dintre a da bani statului sau a alege eu cui sa dau bani si sa mai primesc si publicitate mondiala pe gratis. Un sistem ff ingenios. Statul fura bani.
    0 0
  • la ei e important
    in EAU e mandrie mare sa ai nr la masina cat mai mic.in general se dau bani multi pe nr de inmatriculare mici,chiar si pe cele formate din 3 cifre.cum era la noi pe vremea lui nea
    0 0
  • Pt 1B-101 si Fan VW
    sunteti obsedati
    dupa cum vb sunteti pliuctisitori si enervanti si obsedati sexual.opameni k voi ar trebuie impuscati.cred k in tinerete ati fost molestati sexual,LABARILOR,nu vb nimik in legatura cu sibiectul...voi despre bere si femei imaginare!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru