911 Turbo s-a lansat in Romania

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 23.06.2006
Dupa ce a fost asteptata la Geneva de toti fanii marcii, a sasea generatie a lui Porsche 911 Turbo este acum disponibila si la noi.

Porsche Romania a lansat azi in tara noastra, in cadrul unei conferinte de presa, a sasea generatie a legendarului Porsche 911 Turbo.

Noul model se identifica cel mai bine prin expresia “mai mult”. Mai mult cuplu si mai multi cai putere pentru motorul de 3.6 litri, care acum dispune de 480 CP si 620 Nm (intre 1950 si 5000 de turatii). Mai multa performanta, in conditiile in care Porsche 911 Turbo devoreaza 0-100 km/h in 3.9 secunde pentru versiunea cu cutie manuala (sase rapoarte) si in doar 3.7 secunde cand este vorba de versiunea automata echipata cu o cutie Tiptronic S. In plus, germanii de la Porsche s-au gandit ca este necesara si o diminuare a cifrelor consumului, care sunt cu 10% mai mici (12.8 litri/100 km).

Unul dintre putinele lucruri pe care nu le vor putea avea viitorii posesori ai lui 911 Turbo este placerea peisajelor vazute din masina, pentru ca modelul german ajunge pana la 310 km/h (330 km/h chiar, din afirmatiile oficialilor Porsche Romania). Dupa stabilirea vitezei maxime, primul lucru care a urmat in dezvoltarea masinii a fost reprezentat de franele ceramice de 380 de milimetri, care pe langa faptul ca bat recordul la distanta de franare ajuta la scaderea masei proprii a modelului cu nu mai putin de 17 kilograme.

Cel mai clar element care semnaleaza prezenta unei turbine cu geometrie variabila in arsenalul tehnic al modelului este butonul Turbo, care se afla in imediata apropiere a levierului cutiei de viteze. Denumirea exacta a pachetului este “Sport Chrono Package Turbo”, acesta ridicand presiunea cu 0.2 bari in interiorul turbinei in timp limitat (10 secunde). In acest timp, cuplul creste cu 60 Nm, lasand in urma orice alt adversar pe strada.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru