Acord intre granzi

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 17.04.2006
Volkswagen doreste reluarea colaborarii cu compatriotii de la DaimlerChrysler. Punctual, relatia dintre cei doi giganti mondiali are ca subiect o cutie de viteze comuna care va fi destinata unui “monovolum european”.

Publicatia germana Der Spiegel scrie in ultimul numar ca managerii VW se afla in discutii avansate cu omologii lor de la Audi, subiectul fiind reprezentat de cutiile de viteze cu transmisie manuala pe care Volkswagen ar urma sa le imprumute unor modele germane. In plus, se pare ca Chrysler va utiliza platforma lui Sharan pentru constructia unui model destinat pietei europene.

Unul din sefii Volkswagen, Wolfgang Berhhard (fost la Chrysler), a alimentat zvonurile care priveau o viitoare colaborare inca din luna februarie, cand a afirmat ca are in vedere noi parteneriate cu unii concurenti pentru facilitarea lansarii unor produse noi pe piata. Pana acum, Volkswagen a incheiat deja un acord cu Chrysler (partea americana a concernului Daimler), intelegerea permitand constructorului de peste ocean sa utilizeze pentru unele modele motoare fabricate de VW.

Purtatorul de cuvant al celor de la Volkswagen a declarat doar ca nu poate confirma informatiile publicate in presa germana, evitand orice alta intrebare referitoare la acest subiect.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru