ACR: "Taxa auto batjocoreste populatia"

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.04.2008
Automobil Clubul Roman ataca dur taxa auto, considerand-o ilegala, imorala si instituita fara voia populatiei.

Automobil Clubul Roman (ACR) a trimis pe adresa redactiei un comunicat de presa prin care ataca in termeni foarte duri noile prevederi ale Guvernului in ceea ce priveste noua varianta a taxei auto, prezentata ieri pe larg de portalul nostru. Tonul extrem de taios folosit de ACR primeste pe alocuri accente ironice, Guvernul fiind acuzat ca incalca, cu buna stiinta, normele europene in vigoare si vointa majoritatii populare. Citand declaratiile membrilor Guvernului care au facut ieri declaratii de presa referitoare la noile valori ale taxei de inmatriculare, ACR sustine ca anuntatul sondaj prin care autoritatile vor analiza reactia oamenilor de rand cu privire la taxa reprezinta o simpla pacaleala a autoritatilor.

"Toate actiunile Guvernului Romaniei ignora cu buna stiinta protestul popular si realitatea ilegalitatii auto (...). Noi cetatenii onesti, platitori de taxe, suntem 'informati oficial' de 'decizii neoficiale' care s-ar adopta urmare a unui test civic realizat de o obscura si necunoscuta asociatie a societatii civile, asociatie care ne-a explicat prin glasul presedintelui sau, ca va folosi 'experti specializati' pentru a testa civic opiniile cetatenilor fata de taxa auto intr-o zi anume, pe baza unei expuneri scrise de trei pagini (nu se spune pe ce format de hartie si cate semne ortografice trebuie sa cuprinda) sau discurs de trei minute, cu expunere prealabila, in scris, tot pe trei pagini si toate intr-o sala a Parlamentului Romaniei, unde orice cetatean stie, ca nu se intra ca in gara", sustin oficialii ACR.

Concluziile acestora sunt clare, din punctul de vedere al Automobil Clubul Roman: "Intuim insa rezultatul final al sintezei 'expertilor' folositi si vom vedea ca 'cercetarea stiintifica' va prezenta dorinta poporului roman de introducere a taxei 'pe mediu', 'pe poluare' sau cum i se mai spune, iar marja de eroare va fi situata intre 3 si 5 %".

CLICK AICI Pentru a descarca intregul comunicat de presa al ACR.

Comentarii (6)

  • AndriSLR
    ACR are dreptate ! Hotie oriunde in Romania! Nimeni nu este de acord cu introducerea taxei!
    0 0
  • acr :)))
    ACR are dreptate dar d c nu se face nimica in privinta asta toata lumea da din coate dar nimeni nu se oboseste sa faca nimic suntem un popor de oi nimeni nu merge mai departe fiindca suntem inconjurati de cainii din guvernul lui nea Tari care nu mai stie cum sa ne fure . Platim la taxa asta de parca salariu mediu in tara ar fi in jur de 2000 de euro sau poate ei au uitat ca sunt si salarii mai mici decat al lor obositii draq . si sunt curios sa vad undeva un proiect care sa arate cum foloseste guvernul asta banii incasati de pe taxa ca este vb de milioane de euro cum ajuta ei mediul cu banii incasati de la populatie ?o tara care e guvernata de niste infectii pacat de basescu ca are asa mizerii in jurul lui huoooooooo taricene
    0 0
  • Maka...
    In loc sa dea comunicate, daca chiar vrea sa mai aiba vreodata importanta si expunerea dinurma cu 20 de ani, ACR ar putea sa compuna un memoriu, sa de in judecata Statul Roman in Romania si apoi la curtile europene. Toti asteptam dretatea de la Bruxelles, d eparca alora le pasa de cetateanul roman atunci cand nu face ceva care sa le aduca profit.Asa si-ar atrage din nou o multime de mebri. Facand ceva pt ei acum nu doar pastorind memoria automobilistica romaneasca.Sa se uite putin la ADAC si e deajuns sa invete ceva de acolo ca sa devina iar o asociatie cu impact, nu o relicva.
    0 0
  • cozappz
    ADAC
    Maka ai dreptate. Nu putem dacat sa visam la ziua in care ADAC si ACR o sa faca parte din acelasi structura europeana. Din pacate ACR este o relicva si nu poate sa se debaraseze de trecut. Deocamdata, noi latram si Ursu-ceanu trece. Dupa alegeri se pare ca o sa schimbam ursu'.
    0 0
  • Arthur
    TAXA VOSGANIAN
    Membrii Comisiei de Pe­tiţii a Parlamentului Euro­pean vor veni în România în perioada 25-27 iunie, pentru a constata la faţa locului care este situaţia cu mult-contestata taxă auto promovată de guvern. Vizita are loc ca urmare a depunerii la această comisie a unei petiţii semnate de peste 120.000 de români, care s-au pronunţat împotriva taxei şi au cerut forului legislativ să intervină în disputa cu Executivul de la Bucureşti. Iniţiativa organizării acestei vizite aparţine eurodeputatului român PSD Victor Boştinaru, membru al acestei comisii. De altfel, Boştinaru urmează să aibă în această după-amiază o întâlnire cu comisarul european pentru fiscalitate şi uniune vamală, Laszlo Kovacs, în competenţa căruia intră şi acest gen de taxă, iar petiţia românilor depusă la Parlamentul European va fi dezbătută într-una dintre reuniunile comisiei, din săptămâna 26 - 29 mai. Vicepreşedintele Comisiei pentru Petiţii, britanicul Michael Cashman, a solicitat deja guvernului român să anuleze taxa auto, în condiţiile în care ea contravine legislaţiei UE şi să returneze banii celor care au plătit-o. Cashman consideră că existenţa taxei auto „este nu numai împotriva legilor UE, dar şi a spiritului de a fi un stat membru UE". În opinia sa, guvernul român încalcă anumite obligaţii pe care şi le-a asumat şi ar putea fi dat în judecată de orice persoană care doreşte compensaţii. „Odată ce a acceptat că taxa auto contravine obligaţiilor sale faţă de UE, ar trebui să înceteze cu procesul de implementare", susţine Cashman. Europarlamentarul a declarat că petiţia împotriva taxei auto va creşte presiunea asupra CE şi a guvernului român pentru modificarea legislaţiei. Cashman mai spune că Executivul de la Bucureşti ar trebui să modifice legea şi să restituie banii celor care au fost taxaţi aproape dublu şi aminteşte că guvernul român poate fi sancţionat la Curtea Europeană de Justiţie cu „amenzi serioase", în afară de rambursările individuale ce vor trebui acordate celor care au plătit taxa.
    0 0
  • Ovi Dogar
    Calculator Taxa Auto 2008
    Gasiti un calculator simplu pentru a determina cat veti avea de platit taxa dupa 1 iulie 2008 aici: www.vipcar.ro
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru