Actiunile GM cresc si se vand

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 17.08.2006
Zilele grele pentru gigantul american General Motors par a fi incheiate, in acest an actiunile grupului crescand semnficativ.
In contextul in care actiunile General Motors au crescut cu 57 la suta in acest an, iar pierderiele de anul trecut au fost de circa zece miliarde de dolari, principalii actionari au inceput sa vanda.

Al doilea mare actionar, Capital Research, a vandut circa 24% din participatia detinuta in cadrul companiei in trimestrul al doilea, iar Brandes Investment Partners a vandut un pachet de actiuni.Capital Research a vandut circa 19 milioane de actiuni ale constructorului, potrivit autoritatilor din SUA. Brandes, al treilea mare actionar al companiei cu sediul in Detroit, a vandut un pachet de 2,5 milioane de actiuni, reprezentand 4 la suta din actiunile detinute la General Motors.

Anuntul acestor tranzactii a venit dupa ce miliardarul Kirk Kerkorian, cel mai mare actionar non-institutional, l-a indemnat pe Rick Wagoner, directorul executiv al companiei, sa incheie o alianta cu Renault si Nissan.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru