Adio aburi!

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 07.11.2006
S-a lansat un sistem automat pentru dezaburirea parbrizului si a geamurilor din fata, lucru care poate preveni accidente in conditii periculoase de trafic.

Tehnologia de control a sistemului climatic va elimina in curand dezaburirea manuala a parbrizelor masinilor.


Noul sistem anti-aburire detecteaza gradul de umiditate din masina si temperatura din afara vehiculului si regleaza automat sistemul de control al climatizarii. Aceasta tehnologie previne formarea peliculei de apa si aburirea interiorului parbrizului.


Prin noul sistem, soferii nu vor trebuie sa fie atenti la gradul de aburire a geamurilor pentru a activa sistemul pentru dezaburire, senzorii detectand automat evolutia climei si actioneaza pentru impiedecarea fenomenului mult intalnit in zonele cu clima mai racoroasa. Masura are rolul de a face condusul mult mai sigur.


Sistemul automat de dezaburire este valabil doar pentru parbriz si geamurile laterale din fata, nefiind disponibil pentru geamurile din spate. Tehnologia va fi disponibila in prima faza pentru modele ca Volvo S80, Audi A8 si S8 sau BMW Seria 3,5 si 6.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru