Aggressor, primul hibrid militar

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 23.05.2007
Un vehicul militar hibrid poate fi silentios in timpul unor operatiuni, ceea ce face Pentagonul sa doreasca o astfel de arma.

Dupa ce hibridul a cucerit inimile oamenilor din intreaga lume, a venit randul militarilor sa testeze performantele soi eficienta unor astfel de vehicule.

Pentagonul va putea beneficia in viitorul apropiat de un hibrid diesel-electric, specializat in explorarea si cercetarea terenului de lupta. Un centrul de cercetari a vehiculelor militare a realizat prototipul Aggressor , dotat cu un tren de rulare hibrid – electric cu motor diesel.

Aggressor accelereaza pana la 65 km/k in 4 secunde si atinge viteza maxima de 128 km/h. Cel mai mare avantaj al hibridului militar il reprezinta faptul ca poate fi silentios cand actioneaza doar pe baza motorului electric.

Conform unor specialisti militari, acest prototip are mari sanse sa devina o componenta de baza in dotarea unei armate terestre.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Hibrid militar
    Da, am citit si eu ca firma care a produs Aggresor este din Irvine, California si a primit in continuare $4.8 milioane pt producerea unui urmator prototip mai mare. Daca industria civila locala nu preia technologia atunci Toyota va face primul pas din nou si va produce vehicule mici si mari cu technologia hibrid care este mult mai eficienta. Oricum ei fac un camion (Hino) super cautat de pana la 10 tone si ar fi superb unul hibrid.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru