Ajutor de 84 miliarde $ pentru industria auto din SUA

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 05.08.2008
Zece senatori americani au propus un plan de finantare in valoare de 84 miliarde dolari pentru industria auto.

Esential

84 de miliarde de dolari este ajutorul de stat care ar urma sa salveze Detroit 3 si industria auto americana.

Un grup de zece senatori americani, reprezentand atat Partidul Republican cat si cel Democrat, au propus un ajutor de 84 miliarde de dolari pentru industria auto din SUA.

Conform planului celor zece senatori, peisajul auto din SUA ar fi complet modificat in urma acestui ajutor de la stat. Circa 20 de miliarde din aceasta suma ar urma sa finanteze trecerea a 85% dintre automobile la sisteme de propulsie alternative, in urmatorii 20 de ani.

Planul prevede un ajutor financiar consistent pentru Detroit 3 si investitii consistente in cercetarea si dezvoltarea unor vehicule care sa functioneze cu noi surse de energie. Spre exemplu, un pachet de 7.5 miliarde de dolari ar urma sa fie investit in laboratoarele de cercetare, alaturi de alti 7.5 miliarde de dolari care vor echipa liniile de productie pentru productia in masa a noilor tehnologii alternative.

Planul senatorilor americani prevede o sponsorizare in valoare de 2.5 miliarde de dolari pentru cercetarea biocombustibililor si 500 de milioane de dolari pentru inovatii in reducerea consumului de combustibil.

Via | MotorAuthority 

Comentarii (5)

  • ok
    fraieri, au facut salupe-auto, suv-uri cat casa si nu s-au gandit niciodata ca va creste pretul la benzina............pacat...........dar meritau o lectie.........poate e prea dura, dar era nevoie.........se credeau DUMNEZEU pe Pamant....
    0 0
  • ALX CT
    Nu poate decat sa ma bucure aceasta veste,vb lu 'LEE-dar meritau o lectie" SI CEA MAI BUNA LECTIE A ASTA,se prabuseste industria auto si ca situatia sa fie si mai rea (buna pt mine) vor sa bage mana adanc in buzunarele Americii si sa finanteze o industrie muribunda,au vrut masini cat tancul si care sa consume mai mult ca un TIR hehe sayonora to u'r auto industry,cine face fata ramane si produce cine nu....hai jet....Va salut si inca ceva...de ce sa mai bage miliarde de $ in cercetari cand ar putea sa lase mandria si sa faca colaborari cu celelalte firme auto care au motoare mai economice....sau l'e este frica de DIesel(tdi,crdi,cdi,dti,etc).....Noroc
    0 0
  • george
    MONEY DOWN THE DRAIN...
    Vai, dar ce se intampla? Au ramas fara bani asa de repede? Parca era vorba de 150 de miliarde...

    Ca si cand nu era de ajuns ca cetateanul simplu american plateste pentru toate extravagantele (gen razboi pentru petrol, pardon, impotriva terorismului) celor care ii conduc la ruina, cu toata viteza inainte, acum mai trebuie sa plateasca si salariul de milioane de dolari al lui nenea Lutz de la GM si alti gutani "destepti" ca el...Si asta ca sa mai reziste vreo 2 - 3 ani ca de redresare economica...sanse slabe rau...au facut extrem de putin si mult prea tarziu pentru asta in conditiile in care "prostii" de prin Japonia si Europa au bagat miliarde in R&D...timp de ani de zile...
    0 0
  • Deci asa...
    Adica pana la urma, americanii recunosc, fie si indirect: gata! au reusit sa consume resursele mondiale de petrol (sau mare parte din ele) si se gandesc ce si de unde se poate lua. Poate descopera motorul care merge cu orez, poate se duc sa-i bata pe chinezi asa cum au fost in Irak!?
    0 0
  • lucian
    romani
    Vorba aia: Calul moare de drum lung si prostul de grija altora.
    Astia sunteti voi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru