Alcoolul la volan, interzis pentru tinerii germani

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 31.07.2007
Desi limita legala a alcoolemiei in Germania este de 0.5 la mie, legea s-a schimbat pentru tineri si incepatori.

Daca pana acum stiam foarte bine ca germanii isi permit sa circule fara probleme pe strazi cu o alcoolemie de 0.5 grame de alcool la litrul de sange, lucrurile s-au schimbat partial incepand cu aceasta luna.

Astfel, pentru a preveni accidentele create de tinerii mult prea avantati sau de incepatori, guvernul german a decis sa interzica total alcoolul la volan pentru tinerii sub 21 de ani si pentru cei aflati in primii doi ani de la obtinerea permisului de conducere. In cazul in care sunt prinsi de politie cu urme de alcool in sange, tinerii germani risca o amenda de 125 de euro, sanctiune de doua puncte, o extindere a perioadei de interdictie de la doi la patru ani si obligativitatea de a participa la o serie de cursuri de buna purtare.

In alta ordine de idei, o germanca a fost prinsa la volan zilele trecute in timp ce avea o alcoolemie de (atentie!) 5.58 grame de alccol per litru de sange. Femeia "reusise" sa distruga un gard de lemn al unei case unainte de a fi oprita de politie intr-o benzinarie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru