Alfa 8C – concept si atat

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 20.03.2006
Conceptul 8C Competizione nu va fi produs in serie, cum si-ar fi dorit fanii marcii. Pentru a calma spiritele, Alfa pregateste un coupe de dimensiuni mai reduse, construit pe baza viitorului 147.

Planurile Alfa Romeo de a lansa in productia de serie conceptul coupe Alfa 8C Competizione au fost anulate. Decizia – destul de grea avand in vedere reactia publicului dupa lansarea conceptului – ii apartine presedintelui Grupului Fiat, Luca di Montezemolo.

Acesta si-a motivat hotararea prin faptul ca cererea pentru un 8C de serie ar afecta vizibil vanzarile unui alt coupe celebru al grupului, Maserati 4200GT. Nu se stiau preturile unui eventual model de serie, insa se presupunea ca modelul – care urma sa fie produs in editie limitata – ar fi costat mai mult decat reprezentantii gamei Maserati. Se presupune ca unul din principalii factorii care au influentat decizia presedintelui este faptul ca dealerii constructorului italian nu erau pregatiti sa faca fata unei asemenea provocari premium

Si totusi, proiectul nu a fost eliminat din planurile grupului. Astfel, ultimele vesti din tabara italienilor ne arata faptul ca inginerilor de design li s-a cerut sa creeze un alt coupe, mai mic de aceasta data, bazat pe ideea noii generatii Alfa 147.

Echipei i s-a precizat insa ca ar fi foarte indicata utilizarea a cat mai multe elemente de design de pe 8C. Noul model, care se va numi – dupa toate probabilitatile – Alfa Romeo Sprint, va fi disponibil si gata de start doar dupa anul 2009.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru