Alianta chinezo-americana

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.01.2007
Marcile americane ale grupului DaimlerChrysler au in vedere un acord de colaborare cu chinezii de la Chery. Din acest acord va rezulta un model de oras comun.

Se pare ca stabilirea unor colaborari cu chinezii de la Chery reprezinta noul trend in industria auto mondiala actuala. Dupa ce Fiat si Alfa Romeo au ajuns la acorduri de productie comuna a modelelor galonatilor contructori italieni, ultimii care intra pe acest fir rosu direct cu China sunt cei de la DaimlerChrysler, care vor construi la comun un model compact destinat pietelor din Europa, Statele Unite si, evident, China.

Acordul nu este incheiat 100%, insa sefii DaimlerChrysler trebuie doar sa semneze contractul cu guvernul chinez in conditiile in care reactiile sunt favorabile din ambele parti. Americanii se bazeaza, in viitoarea colaborare cu Chery, sa produca un model de oras care sa ii repozitioneze pe piata americana si care sa le asigure o infiltrare de durata in Europa. In prezent, cel mai mic model al grupului este Dodge Caliber. De cealalta parte, Chery vede in acest acord un mijloc indirect de abordare a unor noi piete inaintea asaltului propriu asupra acestora.

In ceea ce priveste formele viitorului model chinezo-american, o potentiala baza a designului sau poate fi conceptul Dodge Hornet, pe care grupul american l-a prezentat la Geneva, anul trecut. Singura problema in toata aceasta poveste este imaginea negativa a fiabilitatii pe care partea chineza o va aduce cu sine in conditiile in care modelele americane nu au oricum o imagine prea buna din acest punct de vedere.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru