Alianta Ford - GM?

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.11.2006
Dupa esuarea negocierilor cu Renaul-Nissan, GM se orienteaza spre o posibila alianta cu celalalt mare constructor american, Ford.

Dupa ce orice sansa de alianta cu Renault-Nissan a cazut, General Motors si Ford se reorienteaza. Cei doi constructori americani nu au exclus varianta unui parteneriat.

Intr-un interviu acordat ziarului SonntagsZeitung, Bob Lutz, vicepresedintele GM, a declarat: "Suntem deschisi unei aliante, dar putem avea succes si singuri". Lutz a declarat ca GM ar fi avut beneficii minore din alianta cu Renault si Nissan, acesta fiind principalul motiv pentru care a decis sa puna punct negocierilor. Au existat zvonuri si despre o posibila intelegere intre Ford si parteneriatul franco-japonez. Saptamana trecuta insa, Carlos Ghosn, presedintele Renault-Nissan a declarat ca s-a renuntat pentru moment la ideea unui al treilea partener.

Cele doua companii americane au trecut prin restructurari intensive a planurilor pentru divizia Nord Americana datorita recentelor pierderi financiare. Anul trecut GM a totalizat o pierdere de 10.6 miliarde de dolari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru