Alianta Toyota - Ford

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 17.01.2007
Toyota si Ford sunt tot mai aproape de incheierea unui parteneriat. Analistii sustin ca o alianta intre cei doi producatori ar fi profitabila pentru ambele parti.
Toyota a anuntat ca studiaza posibilitatea incheierii unui parteneriat cu Ford. Principalul aspect al eventualei aliante ar fi cooperarea in procesul de studiere si dezvoltarea a tehnologiilor.

Katsuaki Watanabe, presedintele Toyota, a declarat intr-un interviu ca nu s-au purtat inca discutii, dar ca grupul nipon este deschis la o astfel de colaborare daca si Ford doreste. In luna decembrie, boss-ul de la Toyota, Fujio Cho s-a intalnit cu liderul de la Ford, Alan Mulally, pentru a discuta despre deschiderea negocierilor privind un viitor parteneriat.

Relatiile dintre cei doi giganti au inceput prin achzitionarea de catre Ford a licentei pentru folosirea tehnologiei motoarelor hibride de la Toyota pe doua modele americane, SUV-urile Escape si Mariner. Analistii de pe piata sustin ca Ford ar avea multe de castigat din aceasta alianta, iar Toyota ar ajunge si mai aproape de surclasarea General Motors.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru