Am europenizat Caliber-ul!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 09.05.2006
Modelele americane nu sunt vazute foarte bine pe pietele de pe Batranul Continent. Si totusi, cei de la Dodge incearca sa schimbe acest mod de gandire prin noul Caliber, care tocmai a fost lansat in Europa.

Dodge Caliber a fost lansat oficial in Europa in acest weekend, pentru a completa oferta de modele din segmentul C. Avantajul noului hatchback cu cinci usi este, se pare, pretul mai scazut decat cel al concurentei.

Noul model iese in evidenta prin stilul interesant al design-ului (imita un SUV compact la exterior) si prin utilizarea in mod creativ a spatiului interior. Diferenta majora dintre modelul aflat pe piata din Statele Unite si cel care tocmai a aterizat pe cea europeana este gama de motorizare. Astfel, daca in State exista o singura versiune Caliber (un motor de 2.4 litri pe benzina), la aceasta se va adauga in Europa un 2.0 turbo diesel (140 CP) imprumutat de la Grupul Volkswagen si doua motoare – de 1.8 si 2.0 litri – pe benzina.

De fapt, principala provocare a americanilor a fost exact aceea de a-si impune noul model pe o piata pe care masinile americane nu au avut prea mult succes pana acum. Astfel, Caliber este lansat pe Batranul Continent atat in versiune cu volan pe stanga, cat si in cea cu volan pe dreapta (aceasta din urma vizand in principal piata din Marea Britanie).

In Romania, Dodge Caliber va putea fi vazut pe strazi incepand cu luna iunie, cand modelul american va intra oficial pe piata.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru