Amenzi drastice pentru motociclistii americani

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.11.2007
In Florida, motociclistii care incalca regulile de circulatie vor ramane fara carnet timp de 10 ani si fara vehicul.

Esential

10 ani de suspendare a permisului risca motociclistii care incalca regulile de circulatie din Florida.

Americanii se confrunta cu grave incalcari ale regulilor de circulatie in Florida, unde motociclistii sfideaza politia locala.

Pentru a pune capat acestor abateri, autoritatile au decis sa adopte o serie de legi stricte, create special pentru a pedespi motociclistii care fac acrobatii (merg pe o singura roata), depasesc limita legala de viteza si isi ascund numerele de inmatriculare.

Cei care incalca aceste reguli risca pedepse drastice printre care retinerea permisului de conducere pe 10 ani, inchisoare temporara si chiar confiscarea vehiculului.

Carlos Lopez Cantera, reprezentantul statului Florida in Congresul american, a declarat ca motociclistii depasesc frecvent 200 de km/h pe autostrada de aceea echipajele de politie nu pot sa tina pasul cu fugarii care isi mai ascund si placutele de inmatriculare pentru a nu fi recunoscuti cu aparatele radar.

Comentarii (9)

  • george
    DUDA AMERICANA
    Au americanii astia un talent sa se plimbe dintr-o extrema intr-alta...dau carnetele ca pe brosurile promotionale din supermarketuri la toate antitalentele care se urca in SUV-uri de 3 tone bucata dar iau permisul pe 10 ani la motociclisti care sunt, in marea majoritate, supermeseriasi...Motociclistii care merg cu 200 pe freeway sau pe o roata, sunt oricum mult mai putin periculosi decat incepatorii care vorbesc la telefon in mers, sau decat cei care isi baga nasu in faina nitel inainte sa plece cu masina de exemplu...
    0 0
  • flexus
    Bine le-a facut
    Hai lasa valoarea ta, pun pariu ca esti si tu motociclist. Majoritatea numai aiurea mergeti suferiti de voi de numai puteti, si daca ati fi singuri pe sosea tot ati muri pe capete. Mai aveti si pretentii, daca te deranjeaza faptul ca oricand poate sa treaca un SUV de 3 tone peste capul tau poate ar trebui sa nu ti-l mai intinzi atata si sa stai cuminte. Pana atunci faceti vanzare la necroloage.
    0 0
  • george
    PE-APROAPE
    @ flexus

    Nu sunt motociclist...dar s-ar putea sa devin ca masina mai mult ma-ncurca decat m-ajuta...si pentru asta m-am mai uitat si eu pe forumuri, m-am bagat in seama cu motociclisti adevarati si am ajuns la urmatoarele concluzii:

    -nu toti pe 2 roti sunt motociclisti; multi dintre astia sunt scuteristi care in marea lor majoritate n-au permis si nici habar ce inseamna circulatia rutiera...
    -exista bizoni si printre motociclisti dar procentual sunt foarte putini...
    -din cauza faptului ca din orice accident, cat ar fi de usor ei au de suferit iar o simpla cazatura poate sa-i bage in belea mare, majoritatea MOTOCICLISTILOR conduc foarte prudent(stiu, o sa zici ca sa mergi cu 200 e cea mai buna dovada de imprudenta...tine de conditii...e mai imprudent sa mergi cu 60 cu masina pe un drum alunecos si aglomerat)...chiar au o vorba baietii astia (ma rog, si fetele, ca sunt si din astea printre ei): "Nu exista motociclist imprudent...". Noi ne mai permitem sa vorbim la telefon, sa mancam, sa bem, sa fumam sau sa ne scarpinam in ceafa in timp ce mergem cu masina. La ei nu exista asa ceva...

    Oricum, in curand, multi dintre noi o sa cam lasam covrigu` in cui si o sa ne dam cu trotinetele ca masina e condamnata, cel putin in marile orase ca, din pacate, nu avem nici un sistem de transport in comun care sa rezolve problema...
    0 0
  • AndreiRN
    Motociclist
    Personal sunt si motociclist cu multa vechime pe doua roti si intradevar sunt multe elemente tinere care vad motocicleta ca o scula pt teribilism si sunt complect de acord cu legile drastice pt orice vehicul care se da in spectacol pe carosabilul public.
    Sunt piste de curse pt asta si cine vrea sa le foloseasca dar in rest vor fi eliminati.
    Si cine spune ca motociclisti nu vb la telefon nu stie adevarul. Sunt casti cu telefonul incorporat.
    0 0
  • CASCA INTEGRALA
    @ AndreiRN

    Casti cu telefonul incorporat? Daca or fi, costa o casca de bani...De bluetooth-uri pentru casca am auzit...indiferent de solutie, nu prea se impaca cu casca integrala si cu cagula (care sunt folosite cu preponderenta de motociclistii de pe-aici)...plus ca manevrarea telefonului in mers, cu manusi, aduce a ritual sinucigas...
    0 0
  • @ Flexus
    Mananci prostii
    Ca majoritatea soferilor. Vorbesti din auzite. Daca vezi 5 motociclisti pe o roata pe magheru in inseamna ca toti sunt ca aia. Nici macar majoritatea. Dimpotriva, aia sunt o minoritate pe care nici motociclistii nu o inghit. Majoritatea suntem oameni cu capul pe umeri si mult mai prudenti decat voi astia pe 4 roti si cusca de tabla. Asa ca treci la loc. Ai nota doi.
    0 0
  • Wolfman
    Ca de obicei
    Bizonul cu 4 roti, reprezentat aici de @flexus, vorbeste tampenii. Afla draga posesor de cusca de tabla ca MAJORITATEA motociclistilor au familii care ii asteapta acasa, sau prietene sau logodnice sau parinti pe care nu vor sa ii vada in negru. Afla ca majoritatea motociclistilor cunosc si respecta regulile de circulatia mai bine ca voi, bizonii pe 4 roti. Apropos, nu generalizez (cum faci tu), sunt si soferi cu bun simt si respect pentru participantii la trafic. Dar o majoritate covarsitoare sunt ca tine. Adica ii doare in dos de noi, pe ideea ca "da-i dracu de figuranti pe 2 roti, mi se falfaie ca ii omor". In acest context, iti doresc un copil motociclist. Poate asa iti dai seama ce prostii debitezi si cat de aiurea e sa pui viata cuiva in pericol numai pentru ca ti se pare tie ca o are mai mare sau ca e un figurant pe 2 roti. Si in legatura cu articolul, foarte tare frate. Vreau si la noi amenzi pentru basinosii care fac de cacao toti ceilalti motociclisti.
    0 0
  • ionutz
    ff rau
    dc motociglistii din toate tarile sunt o problema publik...la femei cine mama dracului lea dat permisu.Sunt motociglist.....am avut 3 accidente cu femei si nici unu din cauza mea...hai lasatiodracu de treaba.si daca ii pana acolo se ridica intro roata la 200 el moare nu politzaiu.
    0 0
  • motormouse
    conservari ignoranti
    Am permis de auto din 1992 si de moto din 1993. Am avut timp sa vad toate natiile de soferi si de motociclisti. Pot sa confirm ca motociclistii aia care se dau bine pe o roata si stiu sa stapaneasca motocicleta la 200+km/h chiar stiu ce fac si comparat cu toti soferii de duminica si soferitele cu faina pe nas sunt mult mai safe. NU spun ca agreez comportamentul asta pe drumurile publice. Chiar nu se preteaza, mai ales in ziua de azi cu traficul si conditiile de kko de pe soselele romanesti.
    Eu conduc in proportii egale si masina si motocicleta si pot sa spun cu mana pe inima ca in 99% din cazurile in care ma enerveaza cineva pe sosea, aceea/acela e intr-o masina.
    Vehicule de care sa va feriti (in ordinea enumerata):
    - auto utilitare de tip "papuc"
    - dube
    - camioane de uz intern/constructii
    - taximetristi (astia erau pe primul loc dar am observat ca s-au mai cizelat... si si-au luat permise moto)
    - femei in auto (autoturisme in care iti dai seama ca e o femeie dupa ezitari, incadrare, folosire necorespunzatoare a luminilor)
    - soferi de duminica (cand ploua scot masina din parcare si incurca peste tot - d-aia e bulibasheala pe vreme rea mai mult decat pe vreme buna)
    In concluzie, nu toti conducatorii de motociclete sunt huligani la fel cum nu toti soferii sunt femei sau drifteri. Nu mai catalogati dupa vehiculul pe care il conduc. Cum ar fi sa zic ca toti cei care au auto BMW fac cerculete si burnouturi? Credeti-ma ca sunt motociclisti in toate paturile sociale si cu toate gradele de educatie (stiu multi dintre ei). Nu ii mai bagati in aceeasi oala cu cei care deranjeaza. Huliganii sunt o minoritate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru