America Kaputt

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 25.07.2006
Rivalitatea dintre SUA si restul lumii pe piata auto are un deznodamant. Producatorii americani au pierdut competitia si asta s-a intamplat chiar la ei acasa.
Pentru prima data in istorie, cumparatorii americani de masini au achizitionat mai multe vehicule produse de catre companiile straine, ceea ce face ca celebrul Big Three (Ford, GM si Chrysler) de la Detroit sa fie invins.

Statisticile arata ca in 2006 masinile straine au inregistrat vanzari de 52,9 la suta din piata din Statele Unite, fata de numai 47,1 la suta pentru masinile americane. Producatorii locali inca domina piata americana daca sunt luate in considerare si flotele de vehicule. Numarul producatorilor straini cuprinde si Land Rover, detinut de Ford sau Jaguar controlat de Big Three.

Expertii din industria auto au afirmat ca cifrele sunt un rezultat al politicii companiilor americane, care construiesc masini cu un consum mare. In plus rivalitatea japonezilor de la Toyota, Nissan sau Honda este din ce in ce mai puternica datorita faptului ca modelele lor intalnesc conditiile dorite de cumparatorii americani.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru