Americanii au inventat sistemul care evită impactul cu animale

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.08.2010
Americanii au pus la punct un sistem, botezat DeeDeter, care detectează prezenţa animalelor pe carosabil şi pune în funcţiune mai multe semnale luminoase şi sonore.

Esential

150 de accidente mortale au fost provocate anul acest, în Statele Unite, de animalele sălbatice ajunse pe carosabil.

Prezenţa unor animale sălbatice pe carosabil provoacă numeroase accidente în Statele Unite. Numai în acest an, pe teritoriul Americii s-au înregistrat 1.5 milioane de accidente provocate de animale sălbatice, dintre acestea 150 fiind chiar mortale.

Tocmai din această cauză, departamentul de transport din statul american Utah şi-a unit forţele cu compania internaţională Jafa Technologies, pentru a da naştere unui sistem care să prevină acest tip de incidente. Rodul colaborării a fost sistemul DeerDeter, capabil să reducă cu 90% riscul de impact al automobilului cu animale sălbatice.

Sistemul este compus din mai mulţi senzori, ascunşi în spatele unui plexiglas, care detectează prezenţa unui animal pe carosabil. În aceste situaţii, senzorii pornesc o serie de semnale luminoase şi auditive pentru a speria animalele.

Proiectul DeerDeter este un momentan în fază experimentală, creatorii sistemului urmând să-l testeze în viitorul apropiat pe aproximativ 100 de automobile.

Dacă va da rezultate în Utah, acolo unde cerbii şi căprioarele ajung în număr mare pe carosabil, sistemul ar putea fi vândut la nivel global.

În România, implementarea unui asemenea sistem ar putea să reducă numărul incidentelor provocate de câini şi pisici, pe drumurile naţionale sau pe autostrăzi.

via | automocionblog

Comentarii (1)

  • eh
    Sa inteleg ca din ce in ce mai putin romani vor fi calcati de soferii americani?
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru