Americanii dau in judecata Chery si cer 14 miliarde $

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 22.07.2008
O companie americana da in judecata grupul chinez Chery, cerand despagubiri de 14 miliarde dolari.

Esential

14 miliarde de dolari cere compania americana V Cars de la Chery Motors.

Malcom Bricklin, proprietarul companiei V Cars LLC din SUA a inceput in 2004 o colaborare cu producatorul chinez de automobile Chery, in vederea ajutarii acestuia de a lansa si vinde automobilele proprii pe piata nord-americana.

Importatorul V Cars da in judecata Chery Motors si partenerii grupului chinez, inclusiv Israel Corp., cerand despagubiri in valoarea de 14 miliarde de dolari.

Bricklin isi argumenteaza cererea prin potentialul venit care ar putea fi obtinut de Chery daca ar vinde automobile in SUA. Compania americana pretinde ca a venit cu idei si logistica necesare patrunderii chinezilor pe piata americana. Mai mult, V Cars sustine ca a realizat investitii de 26 milioane de dolari la Chery, bani pe care nu si-a recuperat.

Malcom Bricklin a declarat ca cei de la Chery au preluat ideile si planurile puse la punct de compania sa si intentioneaza sa vanda automobile pe piata americana sub o retea proprie.

Actiunea in instanta prevede ca guvernul american sa previna o eventuala activitate comerciala pe care chinezii de la Chery ar dori sa o intreprinda in SUA.

Via | Leftlane 

Comentarii (2)

  • cozappz
    Hoţi
    Abia aştept să îi văd pe ăştia de la Chery îngenunchiaţi de sistemul juridic american. Europenii deja încep să-i dea pe clonerii chinezi afară.
    0 0
  • china
    Incet incet se strange latul in jurul impostorilor.Foarte bine.Succes adevaratilor producatori!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru