Americanii merg mult mai putin cu masina

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 31.07.2008
Un studiu recent arata ca americanii au parcurs cu 64 de miliarde de kilometri mai putin in primele patru luni din 2008.

Cresterea excesiva a pretului combustibililor in Statele Unite au dus la fenomene fara precedent in istoria auto. Potrivit unui studiu desfasurat peste Ocean, in primele patru luni ale acestui an americanii au condus cu 64 de miliarde de kilometri mai putin decat in aceeasi perioada a anului 2007.

Numai in luna mai americanii au condus cu 15 miliarde de kilometri mai putin, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit declaratiilor oficiale, aceasta scadere este cea mai mare inregistrata de Departamentul de Transporturi din SUA.

Populatia se pare ca a inceput sa apeleze din ce in ce mai mult la transportul in comun si la biciclete. Paradoxal, cresterea pretului combustibililor a adus mai putine fonduri pentru stat, pentru ca benzinariile vand din ce in ce mai putina benzina si motorina.

via | MotorAuthority

Comentarii (2)

  • george
    64 DE MILIARDE DE KILOMETRI?!?!
    ...da` ce faceau frate? Mergeau si la toaleta cu masina?

    Cat au putut astia sa-si bata joc de resurse...
    0 0
  • cristi
    distantele sunt mari in state. de acasa la servici 20-40km sau mai mult, si catre mall, poate in jur de 1-2 km. Plus ca vara e prea cald, iarna prea frig, in majoriatea oraselor mari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru