Ancheta UE privind Automobile Craiova

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 15.10.2007
Premierul Tariceanu a declarat ca barfele si zvonurile din Romania au dus la ancheta CE de la Craiova.

Va anuntam acum cateva zile ca executivul Uniunii Europene a inceput o ancheta asupra privatizarii uzinei Automobile Craiova . Una dintre cele mai implicate persoane in tranzactia Ford-Craiova, premierul Tariceanu a dat explicatii cu privire la acest fapt.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca ancheta Comisiei Europene (CE) in cazul Automobile Craiova este bazata pe "informatii si speculatii pornite din Romania" si a apreciat ca privatizarea uzinei a respectat regulile europene.

"Comisia Europeana ridica semne de intrebare cu privire la aceasta privatizare din perspectiva ajutoarelor de stat. Ei fac aceste cercetari pe baza unor informatii si speculatii pornite din Romania", a afirmat Tariceanu.

CE a lansat miercuri o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova in cadrul procesului de privatizare, uzina auto fiind preluata, in luna septembrie, de grupul american Ford. Comisia a cerut Romaniei sa suspende orice subventii ilegale pana la finalizarea investigatiei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru