Anul viitor se introduce taxa de autostrada

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 06.09.2007
Incepand cu anul viitor vom plati taxe pe autostrazile din Romania. Inca nu se cunoaste valoarea acestei taxe.

Taxa de autostrada pentru tronsoanele Bucuresti- Pitesti (A1) si Bucuresti - Constanta (A2) va fi introdusa anul viitor, insa valoarea acesteia nu se cunoaste inca, anunta Mediafax.

"Taxarea ar putea fi facuta din 50 in 50 de kilometri, urmand sa fie instalate aparate de taxat la fiecare nod rutier. In prezent, compania britanica Atkins realizeaza o evaluare a traficului si a resurselor necesare intretinerii autostrazii A2, in functie de care va fi stabilit cuantumul taxei. Ulterior, va fi analizata si situatia autostrazii Bucuresti-Pitetti", a spus Debucean.

El a adaugat ca cel mai probabil taxarea de pe cele doua autostrazi va fi concesionata unor firme private. De asemenea, in 2008, vor fi finalizate primele spatii de servicii si vor fi amenajate primele benzinarii adiacente autostrazii A2, terenurile aferente constructiilor urmand sa fie concesioante pe o perioada de cel putin 49 de ani.

Comentarii (4)

  • care autostrazi?
    care autostrazi?
    care autostrazi?

    Doamne ce cretini avem jumatate de autostrada in stare buna, si ma refer strict la drum nu la lipsa de utilitati si de benzinarii, iluminat propriu si alte chestii de bun simt. Si astia deja pun taxa pe nimic?

    Cred ca o sa ajungem prima tara din lume care o sa puna taxa pe respirat....sau pe faptul ca esti privilegiatul cetateal al republicii socialiste....aaaaaa pardon republicii Romanica....

    Of doamne.
    0 0
  • avem...
    si noi aproape 300 de km de autostrada si ei pun taxa..
    sa puna... ca ..indat o sa puna taxa si ...ptr ca respiram aer. pe romani ii duce mintea.. mai ales cei care sunt la conducere..
    0 0
  • andrei
    ce de treaba sunt
    or sa puna taxa ca opresti si la wc.
    0 0
  • marius
    taxa pe un bun facut de RSR
    din cate stiu autostrazile private functioneaza asa, mi se pare total aberant ca pe autostrazile facute cu bani nostri sa platim taxe...sau poate vor sa le inchirieze si pe astea pe 1 leu ca se poarta si baieti destepti sa scoata cateva zeci de milioane de euro din nimic....adica investitie 0, a sau poate 1 leu...SUNTEM DE PLANS>>ne meritam soarta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru