Aston DB4 GT, scos la licitatie pentru 950.000 de euro

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 28.11.2009
RM Auctions scoate la licitatie un exemplar Aston Martin DB4 GT Lightweight. Casa de licitatii cere pentru modelul britanic 950.000 de euro.

Esential

950.000 de euro cere casa de licitatii pentru modelul Aston Martin DB4 GT

Casa de licitatii RM Auctions a scos la vanzare un exemplar Aston Martin DB4 GT. Modelul britanic a fost produs intr-o serie limitata la 75 de exemplare intre anii 1959 si 1963. Doar sase exemplare dintre acestea au fost produse intr-o varianta usoara, pentru care Aston Martin a folosit aluminiul in locul otelului. Pentru a micsora si mai mult masa masinii, constructorul britanic a renuntat la radio, la difuzoare si la instalatia de climatizare.

Exemplarul pe care RM Auctions il scoate la licitatie este unul dintre cele sase exemplare Lightweight ale lui DB4 GT. Acesta a fost restaurat la jumatatea anilor '90 si a primit o serie de imbunatatiri. Printre acestea, se numara jante cu aspect retro produse de Dayton incaltate cu pneuri de curse Dunlop si o cusca de protectie sudata in patru puncte. Aston Martin DB4 GT dispune de un motor de 3.8 litri.

In urma unor modificari aduse capetelor de cilindri, propulsorul livreaza 302 CP. Sprintul de la 0-100 km/h este realizat in 6.1 secunde, iar viteza maxima ajunge la 246 km/h.

Acest exemplar nu a fost folosit in curse in anii '60, insa unii proprietari l-au testat pe cateva circuite din America. Pentru cei care doresc sa participe la aceasta licitatie, RM Auctions anunta un pret de vanzare situat intre 950.000 si 1.000.000 de euro.

via | classiccar

Comentarii (1)

  • pacat
    nu trebuia sa-l modifice..... are mai valoros in starea originala...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru