Aston Martin ataca Panamera: "Avem singura sportiva cu patru usi din lume!"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.02.2010
Directorul Aston Martin afirma ca Rapide este singura sportiva cu patru usi din lume, ignorand Panamera. "Noi nu facem compromisuri", sustine Ulrich Bez.

Presedintele britanicilor de la Aston Martin a declarat cu ocazia lansarii oficiale de presa a noului model Rapide ca acesta nu are concurenta reala in segmentul sau, fiind "singura masina sportiva cu patru usi din lume". Declaratiile lui Ulrich Bez sunt cel putin interesante in conditiile in care Porsche a lansat anul trecut noul Panamera, model care cel putin teoretic este principala referinta in segment la capitolul performante.

Nu vad niciun concurent real pentru Rapide. Avem o filosofie, un design si un produs incomparabile in acest segment. In plus, compania noastra este mult mai mica decat Porsche, care poate fi considerat un constructor generalist, spune Bez, care incearca sa apere astfel caracterul exclusiv al produselor companiei sale. In cei 95 de ani de activitate, Aston martin a produs doar 50.000 de masini, mult mai putine decat Porsche (1.2 milioane). Directorul Aston Martin explica astfel si pretul ridicat al lui Rapide in comparatie cu cel al lui Panamera, modelul Porsche fiind mai ieftin chiar si in conditiile in care acesta este mai puternic si mai bine dotata decat cel produs de Aston.

Bez nu s-a sfiit sa atace designul controversat al modelului german: "Din fata, Panamera ar avea putin caracter sportiv.

Insa cele mai multe masini nu sunt atractive privite din spate", spune oficialul Aston Martin, care considera ca o masina cu adevarat sportiva nu are nevoie de concesii facute in favoarea spatiului interior: "O masina sportiva este mai putin incapatoare prin esenta sa. Masinile noastre sunt la fel de frumoase din spate si din fata deoarece noi nu facem astfel de compromisuri".

Declaratiile lui Ulrich Bez au insa si un substrat personal. Acesta a lucrat in anii '80 in cadrul Porsche, unde s-a ocupat indeaproape de proiectul conceptului 989, care ar fi trebuit sa devina primul sedan sportiv din istoria producatorului din Stuttgart. proiectul a fost insa refuzat de directorii de atunci ai companiei din cauza faptului ca acestia considerau ca un astfel de model nu ar fi de succes la acea perioada.

via | MA

Comentarii (30)

  • Victor
    Porsche Panamera vs Aston Martin Rapide
    Pana la testul comparativ intre cele doua modele, impresia generala a presei de pretutindeni care au testat Porsche Panamera, este ca modelul german nu are rival ca tinuta de drum in segmentul de lux . Pe de alta parte, din testul cu un model de preserie Rapide facut de Autocar s-a putut observa spatiul ridicol de mic pentru pasagerii din spate . Acesta nu este compromis ? Aston Rapide nu este altceva decat un DB 9 cu 4 usi, dupa parerea mea versiunea in 2 usi fiind mult mai reusita . Porsche a cheltuit 2 miliarde euro cu dezvoltarea Panamera iar acest lucru se vede si in calitatile dinamice ale masinii cat si in cifrele de vanzari foarte bune, acestea fiind de 2 ori mai mari decat anticipase Porsche .
    36 2
  • design
    aston martin arata mai bine .......te face sa intorci mai mult capul pe drum dupa ea, cu toate ca am vazut panamera in realitate si arata mai bine decat te astepti in comparatie cu pozele(amandoua sunt niste masini extraordinare in fond)
    23 3
  • Declaratii
    Imi place ce s-a declarat. Asta apropo de ce spunea cineva la subiectul "Deseneaza Porsche Panamera".

    "O masina sportiva este mai putin incapatoare prin esenta sa. Masinile noastre sunt la fel de frumoase din spate si din fata deoarece noi nu facem astfel de compromisuri"

    Prefer spatiu mai putin pentru cap decat sa arate masina ca o balena cu cocoasa. Scuzati cacofonia.
    12 17
  • Rodallega
    Aston Martin
    Si Panamera e un 911 cu 4 usi.....:))....ca design e praf.....o sportiva de lux care seamana cu un hatchback:|....si din punct de vedere al sportivitatii....mai mult ca sigur Aston e cel putin la fel de buna ca Panamera....Nu am auzit vreodata in vreun test-drive ca un Aston Martin sa fie criticat din punct de vedere al dinamicii. Tinand cont si ca Aston Martin e o masina exclusivista....chiar nu cred ca se poate compara cu Panamera....singurul dezavantaj real si major al Astonului cred ca va fi pretul....
    10 17
  • Au aparut primele poze cu interiorul noului Porsche Cayenne
    Au aparut primele poze cu interiorul noului Porsche Cayenne . www.germancarblog.com
    11 2
  • Aston Martin Cygnet este cel mai mare compromis din istoria marcii
    "Noi nu facem compromisuri" sustine Ulrich Bez, dar ASTON MARTIN CYGNET ce este ?
    17 1
  • Rapide
    Intr-adevar nu exista niciun concurent real pentru Rapide....pentru ca nu mai exista o masina la fel de nejustificata din toate punctele de vedere. Asa cum sustine si U.B., este doar o masina sportiva cu 4 usi. Este un esec total avand in vedere ca AM cere model o suma serioasa si ofera in schimb :
    -o limuzina total neincapatoare si neconfortabila
    sau
    -un DB9 cu 2 locuri, cu aspect distrus si cu performante mult mai slabe.
    Este un mare COMPROMIS.
    16 4
  • Porsche
    Imi place mult mai mult Panamera decat Aston.Eu cel putin o vad mai reusita.
    11 5
  • @Victor
    Panamera tocmaai a pierdut pe doua piste in fata Mercedesului E63 AMG, deci nu este cea mai rapida limuzina, nici macar in linie dreapta ne e cea mai rapida, acolo e RS6.
    Mie personal mi se pare ca ca VAG transforma Porsche din ce in ce mai mult intr-o firma de duzina, in ce se transforma mitul Porsche ???
    Aveau Audi pt. lux sportiv de ce trebuia sa strice Porsche.
    Mare pacat :(
    2 13
  • andr3i
    porsche
    in Porsche PANAMERA sa investit mult timp de dezvoltare, si multi bani, sa nu uitamde istoria pe care Porsche o are in spate si mai ales de toate noile tehnologii dezvoltate de ei care sunt implementate in aceasta masina.
    pretu e cam piperat da cine si-o permite pretul e ultimul lucru la care se uita.
    11 2
  • am uitat
    am uitat sa specific ca noul E-Klasse a iesit si mai confortabil ca Panamera.
    1 11
  • Victor
    @ gtrazvan
    Porsche Panamera Turbo concureaza cu Mercedes S-Klasse ( S 63 AMG si S 65 AMG), insa dupa ce Porsche le-a dat clasa in materie de tinuta de drum si performante, presa a inceput sa-l compare cu modele de clasa inferioara ( E 63 AMG ) care au avantajul greutatii si pretului in favoarea lor . In mod normal Panamera Turbo accelereaza de la 0-100 km/h in 4.2 s, insa daca este apasat butonul sport plus si se activeaza sistemul launch control, Panamera Turbo atinge 100 km/h in 3.4 s !!! Acest timp a fost atins de toate publicatiile americane care l-au testat (americanii nu pot fi banuiti ca favorizeaza marcile germane, din contra ) . Citeste testul cu Panamera Turbo de pe www.caranddriver.com, www.motortrend.com si www.roadandtrack.com .
    11 0
  • Eu am intors capul dupa panamera fara sa imi spuna directorul aston martin ca nu merita asta. Nici nu ma asteptam sa admita ca panamera ar fi peste rapide.
    10 1
  • Victor
    Bugatti Galibier 16C va fi construit pe platforma lui Porsche Panamera
    Ca o dovada in plus a sasiului de exceptie de care dispune Porsche Panamera, Bugatti Galibier 16C va fi construit pe platforma lui Panamera . Spre deosebire de Veyron, motorul va avea 2 turbine in loc de 4 iar puterea va fi de aprox 700 CP .
    11 0
  • Aston Martin ataca Panamera??
    Automarket n-as spune ca asta e o stire "de prima pagina".
    0 4
  • Un dobitoc Ulrich Bez!
    Evident ca Aston ramane ASTON! Dar sa spui ca nu are concurent, trebuie sa fii oligofren ! Aston este elegant, Panamera sportiv! Prefer ASTON!
    4 1
  • Andrei.P
    Dar de Quatroporte a uitat toata lumea? e pe piata de ANI buni si inca arata mai bine decat ambele.....sa nu vb de cum suna motoru ala de ferrari :D
    4 4
  • marius
    maserati
    de maserati quattroporte nu zice nimeni nimic?
    6 4
  • chiar asa...
    http://www.fastestlaps.com/article_Best_Motoring_March_2010.html
    Asta ca sa nu mai bateti campii cu E63 AMG. O fi Rapide cea mai sportiva masina cu 4 usi (desi ma indoiesc), dar cu siguranta Panamera este cea mai rapida masina pt 4 persoane.
    Rapide nu are logica, dupa cum spunea si Valy.
    4 1
  • ...........
    ce`ati alege intre audi a5 sportback si passat cc ???
    k design,calitate,putere motor si asa mai departe:)
    si ce motor ar fi bun dar sa fie diesel:P
    0 3
  • @marius
    maserati e de departe cea mai buna mai ales ca e si de ceva vreme pe piata
    4 3
  • chestiune de optiune
    Parerile sunt impartite, iar fiecare constructor isi face reclama cum considera mai bine. Nu o sa vedem prea curand un constructor care sa nu isi laude marfa, sau sa spuna ca face masini slabe. Sa nu uitam si alt aspect, acela ca nu exista automobilul perfect ...
    Pana la urma, este o chestiune de alegere pentru clientii unor astfel de modele. Daca vorbim despre aspect, Aston Martin are o silueta mai zvelta si aduce mai mult a coupe, prin ascunderea clantelor portierelor din spate. Este o masina cu ceva mai mult exotism decat Porsche, care are o parte spate cam masiva. Ca sa pastreze identitatea de marca, Porsche a cautat sa mentina linia modelelor anterioare si in cazul sportivei cu 4 usi si de aceea a rezultat un aspect nu foarte fluid ...
    Dar in ceea ce priveste performantele si senzatiile oferite celor 4 pasageri, Porsche nu are cum sa nu fie superior. Are o tinuta de drum fabuloasa pentru o sportiva cu 4 usi, fiind o mare realizare avand in vedere greutatea masinii.
    Deci, clientii care vor aspect si performante bune pentru un astfel de model, vor alege Aston Martin, cei care vor sportivitate extrema si tehnologie maxima vor opta pentru Porsche.
    5 0
  • Victor
    Inmulteste articolele, emisiunile revistele si review-urile pe care le citesti tu cu un nr. de la 4 in sus si o sa stii cam cat si ce citesc eu.

    Initial Panamera era comparata cu S-Klasse si cu Seria 7, , ulterior au constatat ca la sportivitate nu este departe de noul Seria 7 sau palcut ca S63 AMG la confort pierde detasat iar la spatiu interior este mai degraba comparabil cu E-Klasse si cu Seria 5 decat cu clasa superiara de LUX, pentru ca este mare pe afara si mica pe dinauntru, probabil din cauza formei.
    Automobile Magazin - USA - S si 7 au castigat in clasa

    De aceea AMS Germania (daca ai auzit de ei:))) au comparat Panamera Turbo cu E63 AMG si RS6 unde Panamera NU a iesit invingator.
    Revista CAR deasemenea l-a comparat si a pierdut si la timp de pista si la confort in fata noului E 63 AMG.

    AutoBild:
    În termeni de confort şi spaţiu de Mercedes este standardul
    Porsche nu este o moale, în rafale scurte, ignorând de Mercedes generos, el a răspuns rustic. zgomotul rutiere sunt în Panamera este semnificativ mai tare decât în BMW şi S-Class. Dual-transmisie ambreiaj (PDK) întrerupătoare nepoliticos, uneori, atunci când de echitatie la semafor a porni său / opri, de asemenea, funcţia de overslept.
    (traducere google din germana)

    si exemple mai sunt, cauta-le singuir.

    referitor la linkurile cu care te dai tu documentat dar nu compara nimic, sa le luam pe rand:

    Car and Driver nu a facut inca nici o comparatie a lui Panamera Turbo cu alta masina, doar review individual

    Motor Trend la fel dar la Panamera S nu si al Turbo.

    Road & Track individual Panamera Turbo si comparat Panamera 9ff.

    Ma intereseaza testele comparate, normal mult mai interesante si elocvente decat cele individuale.
    Deci cam peste tot Panamera pierde.

    0-100 km/h chiar este neinteresant daca ii face mai repede cu 0.5 sec cand vorbim de clasa lui S is 7 unde nu cursa de drag ne intereseaza, credac targetul Porsche nu a fost 0-400m la Panamera, iar mai jos cu o clasa degeaba castiga cursa de drag daca o pierde pe aia pe pista, confort si restul.
    2 5
  • @ gtrazvan
    Porsche - There is no substitute !
    Porsche Panamera este o masina sport cu tenta de lux . Porsche nu si-a propus sa depaseasca Mercedes la capitolul confort, prioritatea fiind performantele de top, incredibile pentru o masina de 2 tone . Desi presa compara Porsche Panamera cu modele ale concurentei, eu sunt convins ca cei 10000 de clienti pe care Panamera i-a castigat in 3 luni, au mers direct pe Porsche Panamera neavand intentia sa cumpere altceva .
    4 0
  • Cristi
    Porsche ramine Porsche
    Britanicii sint niste invidiosi si altceva nimik mai mult
    5 0
  • draghi444
    Maserati Quattroporte
    Le da clasa la ambele
    2 4
  • draghi444
    ...
    ambelor...scuze. Mai tare e Porche decat Aston Martin.
    2 1
  • me me me
    ati uitat
    ma voi toti ati uitat de prima masina cu acest aspect??? Mercedes CLS??? atat porshe panamera (cu toate versiunile) si Aston Martin Rapide au fost construite pentru a concura ci Mercedes CLS Nu inteleg de ce comparati acest Porshe cu mercedes S classe ...nu sunt din aceiasi clasa...numa bine
    4 0
  • @Automarket - MM
    Cand va aranajti si voi site-ul sa nu mai taie pozele mari? E enervant :P
    0 0
  • Robert
    Autocar a prezentat primul test cu Aston Martin Rapide
    Intrati pe www.autocar.co.uk pentru a citi primul test cu Aston Martin Rapide . Intamplator sau nu, nici un cuvant despre Porsche Panamera !
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru