Aston Martin renunta la SUV-ul Lagonda

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.07.2009
Aston Martin nu va mai dezvolta un SUV pentru marca Lagonda din cauza situatiei economice mondiale. In schimb, producatorul britanic lucreaza la un nou model exotic, pe care il va putea introduce rapid in productie.

Britanicii de la Aston Martin au oprit dezvoltarea SUV-ului pe care il pregateau sub marca Lagonda. Oficialii Aston Martin si-au motivat alegerea prin faptul ca proiectul necesita investitii serioase, care nu pot fi sustinute momentan avand in vedere climatul economic instabil. Cu toate acestea, Aston Martin nu va ingropa marca Lagonda, ci va crea un alt model pentru producatorul pe care l-a achizitionat in urma cu patru decenii.

Situatia economica actuala a dus la avarierea pietei auto si la dezafectarea segmentului de nisa al SUV-urilor sportive. Reintroducerea marcii Lagonda in productie ar fi o miscare extrem de costisitoare, iar directorii Aston Martin trebuie sa aleaga cu atentie primul model al acestui producator, pentru a dezvolta o anumita imagine de marca. In timp ce SUV-ul de lux de la Lagonda trebuia sa fie produs pe o platforma Mercedes-Benz, soarta si destinatia viitorului model al marcii britanice detinute de Aston Martin sunt inca elemente necunoscute.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • trabantul galben
    SUV sportiv....frumoasa titulatura pentru niste dinozauri inutili. Ar fi fost pacat ca numele de LAGONDA sa fie asociat unei oribilitati de genul Q7
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru