Audi RS4 MTM: 20.000 € pentru 540 CP

Publicat Marti, 12.06.2007
Tunerii germani de la MTM au scos 540 de cai din RS4 cu ajutorul unei turbine top class. Pretul spune totul.

Obisnuim sa scriem la rubrica Tuning despre masini devenite bombe pe roti prin redisign si regandirea capacitatilor tehnice. Din cand in cand insa apare cate o casa de tuning care, desi ar putea lasa modelele de care se ocupa asa cum sunt, hotaraste sa scoata untul din masini deja superperformante.

Aceasta este, pe scurt, povestea lui MTM Audi RS4 K540. germanii de la MTM au pus mana pe un RS4 caruia i-au ridicat puterea la 540 de cai prin adaugarea unui turbocompresor de origine suedeza Lysholm/Opcon dotat cu intercooler si al carui maxim de presiune ajunge la 0.45 bari. In aceste conditii, cei 540 de cai sunt exclusiv rezultatul acestor modificari, fara alte artificii de constructie si fara modificarea raportului de compresie. Performantele urca si ele: 0-100 km/h in 3.9 secunde, tractiune integrala si viteza maxima de 320 km/h (limitata electronic).

Modificari apar insa (normal!) la partea mecanica. Astfel, franele vin cu discuri marite si ventilate (pe fata vorbim de 380 mm si 8 pistoane) iar suspensiile controlate electronic sunt inlocuite cu unele de cursa care pot cobori masina cu maximum 60 de milimetri in conditiile in care aceasta este rulate pe pista.

Celelalte modificari includ un nou sistem de evacuare care imbunatateste efectul sonor al motorului in habitaclu.

Daca cel de la volan este deranjat insa de urletele sportive ale V8-ului, poate comuta pe modul "Normal" printr-o singura apasare de buton.

Pretul kitului MTM este de 20.000 de euro.

Comentarii (20)

  • schumacher13
    SUPERBA !!!
    Aceasta masina e chiar superba, cu 540 de cp poti sa faci c vrei cu masina mai ramane doar consumul...
    0 0
  • tare
    hai sa fim seriosi la 540 cp mai vorbim de consum.. mai domnule..?
    0 0
  • foarte tare
    da fratilor !! dar cine isi permite masina asta nu-si mai face probleme pt consum. Adevarul e ca oricine ar visa o masina ca asta, si asta o stim cu totii !!!!!!!!
    0 0
  • INGENIOS...
    PAREREA MEA E CA MOTORUL ALA NU O SA TINA PREA MULT! E CA SI CUM AI BAGA MANCAREA PE GAT UNEI PERSONE OBEZE.
    0 0
  • fan audi
    audi vs bmw
    bmw va ramane masca la noul model de rs4 de 540 cai si rs6 de 579 cai fata de bmw m5 de 500 cai! audi va ajunge si cea mai eleganta si cea mai puternica masina germana !
    1 0
  • Gigel
    Frate in ce fel bate vantu! prin buzunare ma refer... da chiar si asa... as da toti banii de paine pt o masina ca asta!
    0 0
  • ovidiu
    mtm
    intotdeauna o sa am o slabiciune pt audi, imi plac mai mult poate si numai pt ca toti lauda bmw-urile, devenite deja banale la noi,
    0 0
  • RS4
    R8 mic copil pe langa RS4.RS4 concureaza cu noul M3 si la devansat la f mica distantza,vorbesc de motorizarea standard 4.2 cmc 420cp iar M3 4.0 cmc 420cp dar acum cu 540 cp....Deci RS4 este un SuperCar.pentru cine cunoaste.
    0 1
  • constanta
    best car ever ;)
    0 0
  • a_madeus
    the best
    merita mult respect aceasta masina. probabil va fi in top 10 "all times" si in 2100. cei impatimiti de bmw, nu e cazul sa faceti comparatii cu m3, m5, mx, my, etc. ... e mai reusit rs4 si atat... doar respect
    0 0
  • audi rs4 supercharger
    masina e bestiala nai ce sa mai zici deja audi a devenit o masina de care poate concura direct cu ferrari si lamborghini laolalta...din partea mea are nota maxima acest supercharger.
    0 0
  • mircea
    comparare
    Masina asta e chiar superba, dar ma intreb oare se compara k un R8... asta nu cred dar nici la pret... tinand cont k amandaua au aceeas nr de cai?
    0 0
  • katerik
    motoru
    faza e ca dc il tzii la turatzii mari o sa l faci muci intr-un an mai ales ca un motor v8 are initzial 400-420 cp nu 550 cp.orikum sunt suuperi tari aia de la MTM cu turbina lor:X
    0 0
  • motorul
    pai aceasta masina e chiar superba numai ca la motorul ala v8 scoate cam 420 de cai nu 550 si in 2-3 ani se freaca tot dar oricum is buni baietii de la MTM cu turbina aia.
    0 0
  • audi rs4
    rupe tata si-a luat una si merge de bubuie
    0 0
  • fan BMW
    AUDI RS4
    frate bmw ramane tot bmw au facut astia din audi rs4 racheta da nu tine mult motoru ala la turati mari in 4-5 ani bubuie pe cand bmw cred k tot asa ramane M-urile la bmw sant demult pe cand r sau rs-urile astea acuma leau indopat astia cu turbine figuri
    0 1
  • Raikkonen
    Audi este nr.1 in lume
    Nr .1 in lume de vreo 4-5 ani...si asa vor ramane, o stiu si cei de la BMW si cei de la Mercedes...sasiuri extraordinare, sistem integral qattro care nu are rost sa-l mai discutam, caroserii din aluminiu, motoare extraordinare, materiale si finisari ireprosabile, cele mai frumoase interioare . Tehologia TFSI si FSI, TDI folosita in cursele din Le Mans si DTM si-au spus cuvantul, noul diferential spate de pe noul Audi S4 si asa mai departe....spuneti-mi un singur capitol la care Audi este in urma...unul singur va rog. Oamenii aceia chiar muncesc la Ingolstadt. Sa nu mai vb de toate testele comparative din ultimii ani intre Audi , BMW si Mercedes...in 80% dintre acestea Audi castiga prima pozitie si credeti-ma...cumpar cel putin 10-12 reviste auto lunar, romanesti si straine gen Power Car, Autozeitung, AutoCar, SportCar, EVO, Top Gear, Car and Driver, etc...iar in Germania, castiga foarte multe premii si trofee gen "Golden Steering Wheel" sau alte premii gen "Saloon of the Year" sau "Executiv car of the Year".Bravo lor.Masini gen S3, S4, S5, ( va urma si RS5 in noiembrie 2009si RS4 in 2010), S6,RS6, S8, R8 V10 sunt masini cu performante extraordinare dorite de orice fan BMW sau Mercedes.Sa nu uitam de V12 tdi de pe Q7 si care va fi si pe R8.
    2 1
  • vasile
    comparatie audi bmw
    m5 are motor aspirat si 507 cai , rs au motoare turbo , daca ar baga si bmw la m turbina ar fi mare diferenta; plus ca la turbina exista o intarziere- intarziera turbo;poate ca audi sunt putin mai rapide dar nu ofera aceiasi senzatie de condus; de ce castiga in fiecare an bmw premiul pt. cel mai bum motor?
    0 0
  • audi rs4
    ratilor lasati invidia fiecare isi cumpara cei place toate marcile sunt bune in maniera lor, mtm-ul din rs4 poate face mult mai mult daca ai banii si poti intretine masina si cu 20000 de euro nu mu faci mai nimik la mtm eventual frane ceramice
    0 0
  • kataLyn
    Audi Rs4
    O masina care mie imi place foarte mult. Intotdeauna cei de la audi au facut niste masini superbeee... exteriorul arata o agresivitate, pe cand interiorul este bine aranjat si elegant...
    Acuma stiti si voi...Gusturile NU se discuta :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru