Autostrada Bucuresti-Brasov va fi gata pana in 2010!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 15.03.2007
Viitoarea autostrada Bucuresti-Brasov va avea 173 de kilometri iar prima portiune va fi finalizata pana in 2010!

In anul 2010 vom putea circula pe o portiune din autostrada Bucuresti-Brasov! Ministrul Transporturilor a declarat astazi, la inceperea lucrarilor de la Moara Vlasiei, ca peste trei ani va fi posibila deplasarea pe mult-asteptata autostrada Bucuresti-Brasov. Aceasta va avea o lungime totala de 173 de kilometri si va scoate din circuit aglomeratul DN1. Radu Berceanu a continuat spunand ca autostrada va deveni circulabila pe cateva portiuni incepand cu anul 2008 si ca aceasta va fi terminata in 2010, adica peste exact trei ani.

Constructia noii autostrazi, care nu va avea nicio portiune comuna cu actualul DN1, va incepe prin realizarea portiunii Moara Vlasiei-Ploiesti. Vor fi construite doua benzi de circulatie si cate o banda de refugiu pe fiecare sens.

Pentru ca autostrada sa poata sa strabata muntii pana la Brasov, aceasta va contine 156 de poduri si pasaje si opt tuneluri, lungimea insumata a acestora din urma urmand sa fie de trei kilometri. Viteza maxima cu care se va putea circula pe viitoarea sosea de viteza va fi de 120 de kilometri pe ora.

Costul total al lucrarilor va fi de circa 1.5 miliarde de euro, o parte din bani urmand sa fie recuperati prin stabilirea unei taxe pentru utilizarea autostrazii. Cuantumul acesteia urmeaza sa fie stabilit in viitorul apropiat.

Comentarii (14)

  • nu prea cred
    ma indoiesc ca termina ai nostri autostrada in 3 ani ...auzisem niste previziuni mai realiste de 8-10 ani
    0 0
  • laur3ntziu
    mai bine nu!
    si de ce spun mai bine nu? Pt ca daca o sa fie facuta sa treaca tot prin sate mai bine nu mai faceti nimic!
    0 0
  • laur3ntiu si restul.... autostrada nu trece prin sate. Daca va trece, nu va fi autostrada si vom merge pe DN1 :)
    0 0
  • Berceanu ????
    Berceanu, la sfasritul anului trecut spunea ca nici o autostrada nu va fi taxata. Acum spune ca toate vor fi taxate, chiar si portiunile construite de stat cat si cele concesionate. IN TREI ANI MERGEM PE AUTOSTRADA LA BRASOV....cam greu de crezut. Pana la Constanta nu ajungem pe autostrada si se kk pe ei de ani de zile...Imi pare rau ca mi-am pierdut increderea total.
    0 0
  • GT
    Spor la treaba sa aiba cau au nevoie mare !!!
    0 0
  • dar cei peste care trece autostrada?
    La intrarea in Bucuresti una din bretele ar trebui sa treaca peste cartierul Damaroaia. Nimeni nu spune nimic despre asta. Cum si cand si mai ales la ce valoare se vor face despagubirile celor expropriati?
    Va trece peste Cimitirul damaroaia (dar ce conteaza) si peste zeci de case (si iarasi "ce conteaza"). Strazi intregi vor fi rase. Mai rau ca pe vremea lui Ceausescu, paentru ca oamenii au investit si si-au modernizat casele sau si-au facut altele noi. Pretul metrului patrat de pamant in zona este foarte mare circa 600-800 euro/mp. La cat va despagubi Primaria locuitorii evacuati din locul si munca lor de o viata? Breteaua ar fi putut trece mai la est 100 m si cadea peste niste terenuri deocamdata virane. Dar cine stie ale cui sunt, si ce interese au facut sa treaca peste casele oamenilor ?! Ar trebui ca Primaria si Min. Transporturilor sa raspunda in fata oamenilor de ce trebuie sa le darame casele cand e loc mai la est? Cine va fi beneficiarul cresterii preturilor pe terenurile mai din est, ce pile si ce interese duc napasta tot peste oamenii de rand ??
    0 0
  • sharky
    eronat
    a zis clar la stiri ca in trei ani va fi terminat doar sectorul bucuresti-ploiesti ce mi se pare mai realistic tinand cont de viteza cu care se misca muncitorii romani asemanatoare cu a unu melc somnoros. Cum stie tot romanu, la munca avem doua viteze: incet si foarte incet...
    0 0
  • Romanca
    Haideti sa avem incredere in noi!
    Incep cu un raspuns pentru Sharky: romanii sunt foarte harnici, dovada o fac mai ales cei care muncesc in strainatate si ajung sa fie cei mai apreciati, problema muncitorului sau angajatului roman mai bine spus e ca nu e motivat sa aibe mai mult de 2 viteze.
    Iar referitor la autostrada, haideti sa avem putina incredere, citind restul comentariilor am observat prea mult negativism si pesimism...
    0 0
  • wow
    eu sunt din campina
    si fac naveta la brasov la facultate in week-end
    ma bucur ca macar sa prind sa merg pe aceasta noua autostrada cam pe la sfarsitul facultati...
    chiar daca voi merge doar o luna
    succes baieti
    'fapte, nu vorbe'
    0 0
  • Sebastian
    Superviteza muncitorului Roman
    Daca muncitorul ar fi supermotivat ar avea si o super viteza!
    Lucrarea ar putea fi terminata si mai repede....
    Dar aici intrvine si un dar care e diferenta de salariu mediu a unui muncitor din tara si unul din europa ?
    hmmm... si preturile ?
    asa ca va merge tot asa pe doua viteze!
    ca asa va merge tot timpul ...
    nu era mai bine sa refaca stazile din capitala ?
    sau pana atunci cine stie vom merge tot pe autostrazi.
    0 0
  • mai pe intelesul tuturor
    adica ,cum toata autostrada va fi gata pina in 2010 sau doar tronsonul de care sau apucat acum 30-40 km nu stiu exact?
    0 0
  • ursus2
    Calitatea?
    Un tronson de autostrada va fi construit de Euroconstruct care a refacut si calea Giurgiului si se vede in ce hal este terasamentul liniei de tramvai.2 ani au muncit si tot prost!Tonsonul de A1 dintre Km10 si Km42 de cine a fost facut acum cativa ani?Berceanu vrea taxa 5 euro /100Km parcursi pe autostrada.Nici nu au inceput lucrarile si viseaza taxe aberante!
    0 0
  • autostrada
    Cel mai scump Km de autostrada in Europa costa 6 milioane de Euro. Restul unde se duce?
    Si de ce 173 Km? Actualul drum are 155 Km, masurati de la Km ) din Bucuresti.
    0 0
  • razvan
    autostrada
    Eu locuiesc in Damaroaia.Nu este posibil asa ceva.Am cheltuit o groaza de bani pentru casa.Cine o sa ne dea noua atat cat face?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru