Autostrada Transilvania: doar 20 de kilometri in 2008

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.08.2008
Potrivit unui oficial al companiei Bechtel, Autostrada Transilvania va avea peste 20 de km pana la sfarsitul anului.

Directorul de comunicare al companiei Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat, joi, pe santierul Autostrazii Transilvania, unde a fost prezent si premierul Tariceanu, ca daca totul va decurge bine pana la sfarsitul anului vor fi finalizati peste 20 de kilometri din autostrada.

Sgarcitu a declarat ca nefinalizarea exproprierilor si faptul ca nu au fost relocate toate utilitatile de pe terenul unde se construieste autostrada sunt principalele motive de intarziere.

"Nu va pot promite ca vor fi finalizati 20 sau 25 de kilometri anul acesta. Sunt portiuni unde terenul nu ne-a fost dat noua sa lucram si nu doar exproprierile sunt o problema, ci si relocarea utilitatilor si problemele de arheologie. Unele dosare sunt procesate, dar nu s-a facut inca plata catre proprietari, pentru a termina procesul de expropriere. Pana acum am finalizat sase kilometri de autostrada. Daca lucrurile merg bine avem posibilitatea ca la sfarsitul anului terminam aproximativ 20 de kilometri", a precizat Sgarcitu.

Acesta a mai declarat, pentru Mediafax, ca sectorul 2B al autostrazii, care incepe la Campia Turzii si se termina la Gilau, va avea cel putin trei noduri, existand mai multe solicitari in acest sens.

"Trei noduri vom avea pe acest tronson: Campia Turzii, Turda si Gilau. Ele sunt deja proiectate insa exista o solicitare pentru a avea mai multe noduri. Deocamdata nu a fost luata o decizie", a afirmat Sgarcitu.

Sgarcitu a spus ca mai exista inca restante la plata lucrarilor efectuate. "Speram ca sumele pe aprilie, mai si iunie, sa fie platite cat mai curand. Guvernul a aprobat o rectificare de buget, dar banii nu sunt inca disponibili. Pentru acesti bani lucrarile au fost certificate deja", a mentionat Sgarcitu.

via | Mediafax

Comentarii (8)

  • Mini-romanu'
    Niste shmenari ...
    ... Astia sunt guvernantii nostri.
    Ungaria face autostrazi intr-un ritm de 3 ore mai alert ca noi, pana si Bulgaria s-a miscat mai bine (si doar sunt mai mici decat Romania) ... si ne miram ca Merz s-a dus la vecinii unguri sau ca turistii romani circula mult mai bine pe soselele bulgaresti ...

    Niste incapabili care se ocupa 99% din timp de manariile personale (inclusiv cu constructia de strazi - arondate prietenilor sponsori).

    Insa romanii sunt rabdatori si vom face doar din cand in cand rocada intre stanga si dreapta ...

    Nu exista tara cat de cat civilizata mai scumpa pentru transportul cu masina.
    Si nu ma refer la diferite taxe si la pretul combustibililor ci mai ales la daunele indirecte provocate de gropi, aglomerarea soselelor, ineficienta politiei in fata smekerilor etc.
    0 0
  • Sistem politic putred
    In februarie am plecat in Austria la schi, am facut 12 ore de la Bucuresti pana la Nadlac (in conditiile in care nu era zapada pe drum) si 5 de la Nadlac la Viena (ce-i drept, distanta este mai mica), dar oricum, ne rupem masinile si ne petrecem o mare parte din viata pe nenorocitele de drumuri ale patriei, cu gropi, cu denivelari si alte pericole. Nu inteleg cu se intampla ca numai la noi sa gasesti 10 gropi/km pe un drum national, si in afara sa gasesti o carie bine semnalizata, care nu va sta mai mult de o saptamana la 100 km? Chiar atat de nenorocit este sistemul nostru in frunte cu cine il conduce incat sa nu ne permitem o infrastructura rutiera solida, ne mai miram de ce ne-au ocolit investitori cu nume mari, tocmai de aia, le ia prea mult sa ajunga la noi.
    0 0
  • mitica
    "noduri"
    Bineinteles ca le trebuie "noduri",doar e zona scumpa,cine stie cati politicieni si miliardari stau in zona si nu care cumva sa nu intre pe autostrada direct din curte!
    0 0
  • mitica
    "noduri"
    Bineinteles ca le trebuie "noduri",doar e zona scumpa,cine stie cati politicieni si miliardari stau in zona si nu care cumva sa nu intre pe autostrada direct din curte!
    0 0
  • suntem smecherii
    avem masini de 10 mii de euro nu nu 100mii de euro ... autostrazi nimic decat pe hartie ...proiecte de milioane de euro
    0 0
  • aaa
    20 km/an?????? - si asta daca au norok... deci un bucuresti - arad ar dura 30 de ani... nu cred c-o apuc :)))
    0 0
  • autos trada
    Stiti cum e :strada vine din urma si baieti destepti se duc inainte si cumpara pamant exact pe unde e proectul strazii si asa dedstepti cum sunt fac si procese sa ia banii multii, nu se mai satura talharii.Credeti ca nea Gheorghe DIN VALE ar face proces vinde sau cedeaza ca mai are pe langa 2-3 hectare si cu asta basta.Da baiatu( dastept)cumpara 2-3 mii metri patrati si se procopseste ca are ceva bani si ponturii.E LEGAL NU.
    0 0
  • romania
    asa e la noi vorbim de masini da nu avem sosele
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru