Autoutilitara Dacia nu se vinde

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 12.04.2007
Dacia a inregistrat rezultate financiare mai slabe in primul trimestru fata de perioada similara a anului trecut.

Vanzarile Dacia au scazut cu 2% in primul trimestru comparativ cu primele trei luni din 2006, la 45.706 masini, ca urmare a comercializarii unui numar mai mic de vehicule comerciale, pe fondul inlocuirii gamei, potrivit Mediafax.

Cererea de autoturisme a crescut cu 1,7% in intervalul analizat, la 43.930 unitati, in timp ce vanzarile de vehicule comerciale usoare s-au restrans cu 48,3%, ajungand la 1.776 unitati. Vanzarile de vehicule comerciale au scazut in special in primele doua luni, intrucat modelul utilitar Pick-Up a fost scos din productie la finele anului trecut.

Ultimul vehicul fabricat de companie pe baza modelului Renault 12 a fost fabricat la inceputul lunii decembrie si a fost inlocuit la finele lunii ianuarie de noua autoutilitara derivata din modelul Logan, denumita VAN. Astfel, vanzarile de autoutilitare Dacia s-au redresat semnificativ in luna martie, fiind cu doar 0,9% mai mici decat nivelul consemnat in a treia luna a anului trecut, de aproape 1.350 de unitati.

Comentarii (6)

  • Dumitru
    Ce legatura are titlul cu continutul stirii ?
    Din textul stirii inteleg ca scaderea vanzarilor la utilitarele Dacia in primele trei luni e cauzata de absenta din oferta a unui produs in acest segment pana cand a fost lansat VAN-ul.
    De unde ai dedus dumneata, domnule Gherghe, ca nu se vinde "autoutilitara Dacia"?
    Poate imi indicati niste statistici in acest sens.
    0 0
  • gresit
    va citez din text: " ...a fost inlocuit la finele lunii ianuarie de noua autoutilitara derivata din modelul Logan, denumita VAN".
    0 0
  • titlu
    titlu este generic: nu insemana ca nu se vinde, ci ca nu se vinde cum erau asteptarile; in cazul nostru ca nu se vinde ca predecesorul sau..."vanzarile de vehicule comerciale usoare s-au restrans cu 48,3%"
    0 0
  • Dumitru
    Sa vad daca am inteles
    Va propun un mic exercitiu de imaginatie:
    Sa spunem ca site-ul dvs. isi inceteaza activitatea in mai 2007 pentru o luna de zile, timp in care ii pregatiti o relansare cu o alta structura, aspect grafic, etc.

    Va reluati asadar activitatea la inceputul lunii iunie (dar nu chiar in prima zi) iar in iulie inregistrati un trafic cu doar 0,9% mai mic decat in iulie 2007.

    Informatia privind traficul dumneavoastra pe trei luni (mai, iunie si iulie) devine stire pentru un alt site, care da urmatorul titlu:
    "Site-ul Automarket nu are cititori".
    Inteleg ca, potrivit logicii exprimate de dumneavoastra mai sus, un astfel de titlu ar fi OK!
    0 0
  • Daniel
    Si subtitlul e fara acoperire
    Domnilor de la Automarket, si subtitlul e varza: in stire nu se vorbeste de rezultate financiare, ci numai de vanzari.
    Ceva mai multa atentie din partea redactorilor care fac copy/paste de pe agentiile de stiri nu ar fi deloc de prisos...
    0 0
  • prudentul
    formulare
    Textul articolului e pertinent, insa titlul e gresit ales, lasand sa se inteleaga altceva. O mica scapare. Totusi, multumesc celor de la Automarket pentru stirile interesante pe care le primesc zilnic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru