Banca Centrala Europeana critica programele "Rabla"

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 31.10.2009
Banca Centrala Europeana critica guvernele pentru programele de stimulare a reinnoirii parcurilor auto. Institutia considera ca acest program este benefic doar industriei auto si ca va avea un efect de scurta durata.

Esential

11 tari europene au fost implicate in Programul "Rabla"

Banca Centrala Europeana (BCE) a prezentat efectele negative pe care le poate avea programul de stimulare a reinnoirii parcurilor auto. Institutia europeana sustine ca aceasta initiativa a reusit sa pastreze industria auto pe linia de plutire, insa a oferit un impuls temporar pentru constructorii de automobile, in timp ce alte sectoare economice au avut de suferit.

In Europa sunt 11 tari care au adoptat acest program de reinnoire al parcurilor auto, iar guvernele Germaniei, Italiei, Spaniei si Frantei sustin ca aceste sisteme au amplificat vanzarile in acele momente critice ale economiei. BCE declara ca odata cu incheierea acestor programe se vor vedea influente negative imediate, dar si de lunga durata. Conform BCE, in prima jumatate a acestui an, aceasta atitudine a guvernelor a avut un impact pozitiv asupra industiei auto.

Ca urmare, vom vedea o scadere a cererii de masini, iar acest lucru ar putea impiedica functionarea eficienta a economiei de piata, ar intarzia schimbarile structurale necesare si astfel ar submina venitul global si perspectivele de angajare pe termen lung. Aceasta nu este prima data cand BCE si-a exprimat parerea cu privire la programele de stimulare a reinnoirii parcurilor auto.

Lorenzo Bini Smaghi, unul din cei sase membrii executivi ai BCE, a sugerat guvernelor sa stagneze aceste programe pentru a sustine cresterea economica.

via | Reuters

Comentarii (3)

  • observatii reale
    in sfarsit cineva care observa si partile negative ale acestei campanii
    5 0
  • MARIUS
    CRIZA SI RABLELE
    1. FARA PROGRAME TIP ''RABLA''(VERITABILE GURI DE OXIGEN), ECONOMIA MONDIALA ERA MOARTA,
    PARCA SI BANCA CENTRALA CONDAMNA CELELALTE MASURI CARE NU AU FOST LUATE
    2.FARA PROGRAM RABLA S-AR SCUFUNDA SI INDUSTRIA AUTO TOTAL
    3. PRETURILE MAI MICI LA AUTO, PRECUM SI TRECEREA LA HIBRIDE SI ELECTRICE SE VA FACE MAI USOR , DUPA ''CRIZA'' DE FATA
    4.PROGRAMUL ''RABLA'', POATE SINGURA MASURA CONCRETA SI VIABILA ANTI-CRIZA , SI CU EFECTE PALPABILE, RESTUL SUNT POVESTI
    1 3
  • Rabla
    Rabla este un program prost, mai ales daca este facut din banii de mediu (ca la noi).
    Ceea ce trebuie schimbat este chiar masina care acum este prea grea, prea mare, nehalita energetic, extrem de ineficienta.

    O criza care ar fi afectat bine industria auto, o determina sa isi regindeasca toate conceptele.
    Asa a fost scoasa din criza pe banii nostri ai tuturor.
    Pentru ca fiecarea am dat macar un euro pentru masina vecinului!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru