Barack Obama: "Voi ajuta industria auto"

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 17.06.2008
Candidatul democrat la Casa Alba, Barack Obama, a declarat ca se va implica in salvarea industriei auto din SUA.

Esential

150 miliarde de dolari are de gand sa investeasca Barack Obama in industria auto verde.

Cursa electorala pentru Casa Alba din Statele Unite ale Americii nu a lasat insensibili pe cei doi candidati in ceea ce priveste starea industriei auto de la Detroit.

Barack Obama (foto), candidatul democrat la presedintia SUA, a declarat ca nu va ingnora industria auto asa cum a facut-o George W. Bush.

Obama a explicat ca industria auto a trecut printr-o perioada extrem de dificila in ultimele sase luni, iar lucrurile nu se vor imbunati prea curand, asa incat Detroit 3 are nevoie de un impuls major din partea Biroului Oval.

Obama a subliniat rolul industriei auto in economia americana si a adaugat ca “nu va astepta 6 ani sa se intalneasca cu liderii Detroit 3”, asa cum a facut Bush. In realitate, Bush s-a intalnit cu reprezentantii industriei auto din SUA in aprilie 2003, la 27 de luni dupa inceperea mandatului sau. Candidatul democrat din acest moment s-a referit, mai ales, la refuzul lui Bush din 2006, cand a taraganat 6 luni sa aiba o intalnire cu gigantii auto din SUA.

Principalul plan prezentat de Barack Obama prevede investitii de 150 miliarde de dolari in industria auto verde.

Via | Detroit News 

Comentarii (1)

  • george
    FRECTIE LA PICIOR DE LEMN...
    Nici un presedinte al SUA nu va putea sa rezolve problemele industriei auto americane decat daca inlocuieste managementul cu japca...ceea ce e practic imposibil pentru ca firmele astea sunt private, nu agentii guvernamentale...iar banii promisi (ar fi interesant de stiut care e sursa acestora) le va prelungi agonia (cu maxim 2 ani avand in vedere ca fiecare pierde anual cateva zeci de miliarde de dolari) dar nu le va scapa de nefericitul (pentru ei) deznodamant...sa le fie tarana usoara...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru