Barilul de petrol ar putea ajunge la pretul de 35 de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.12.2008
Pe masura ce petrolul se ieftineste pe zi ce trece, un baril ar putea sa coste chiar 35 de dolari in viitorul apropiat.

In contextul refuzului acordarii pachetului de ajutor celor trei mari producatori de automobile din Detroit, pretul barilului de petrol a scazut, iar specialistii in bursa pretind ca acesta ar putea ajunge la pretul de 35 de dolari unitatea. Orice specula privind pretul petrolului ar putea sa cada in conditiile in care industria auto din America este in pragul colapsului.

Daca General Motors, Chrysler si Ford vor da faliment, cererea pentru petrol va scadea drastic si automat va scadea si pretul barilului de petrol. Pretul barilului de petrol a inceput sa scada din data de 11 decembrie, cand ordonanta de guvern care ar fi salvat cei trei producatori de automobile din Detroit nu a trecut de Senat. A doua zi, barilul de petrol avea pretul de 44.76 dolari, iar pretul pare sa scada in continuare.

Nu putem anticipa efectele acestei scaderi pe piata romaneasca deoarece  soarta celor trei producatori de automobile din Detroit este inca neclara.

Via | Autoblog

 

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Pret real
    Piata libera reflecta pretul real al unui produs si asa ar trebui sa fie. De abia astept sa vad din nou benzina $1 gall chiar daca nu ma afecteaza prea mult.
    0 0
  • 1 litru benzina...
    o sa ajunga sa fie barilul de petrol mai ieftin decat litru de benzina in romania, si astia tot n-o ieftinesc... Daca nu fac acuma "plinul" atunci cand?........
    0 0
  • george
    DUH...
    @ AndreiRN

    Esti de-a dreptul exasperant cu gugumania asta cu "pretul real"...De foarte multe ori, pretul de vanzare NU REFLECTA VALOAREA...E o chestie elementara...Cat costa in America un pachet de tigari? Dar o masina? Dar o casa? Astea nu se vand la preturile reale dar tu nu ai habar de asta...

    Cat despre pretul "real" al benzinei, $1/galon o sa te afecteze mult mai mult decat crezi...Se vor umple strazile de cretini cu SUV-uri si pick-up-uri de neam prost, chestie care se traduce prin accidente mai dese si mai grave si prin epuizarea mai rapida a resurselor ORICARE AR FI ELE...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru