Bataie pe hibride

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 11.08.2006
Mutari de senzatie in lumea auto. GM, DaimlerChrysler si BMW se pun la aceeasi masa pentru a stopa avansul luat de Toyota prin motoarele hibride.

General Motors, BMW si Daimler Chrysler se vor alia si vor investi impreuna peste un miliard de dolari pentru dezvoltarea unui nou motor hibrid a carui tehnologie sa o concureze cu succes pe cea a hibridelor Toyota.

Cei trei mari constructori vor angaja 500 de ingineri care timp de 18 luni vor incerca sa combine un motor electric cu unul pe benzina si sa dezvolte un propulsor hibrid puternic si performant. Acesta este obiectivul trasat de responsabilii aliantei de moment. Acestia au mai declarat ca viitorul motor va dispune de un computer care ii va comunica soferului modul in care acesta poate fi utilizat in conditii optime si timpii de reincarcare a bateriei.

“Dezvoltarea transmisiei – una dintre provocarile principale ale proiectului – va costa in jur de 300 de milioane de dolari”, a precizat Andreas Truckenbrodt, responsabilul proiectelor hibride la DaimlerChrysler. “Restul investitiei priveste costul integrarii noului sistem hibrid intre celelalte componente ale vehicului”, a adaugat acesta.

Noul sistem va fi disponibil atat in versiune cu tractiune anterioara cat si in varianta cu tractiune posterioara. DaimlerChrysler intentioneaza sa utilizeze pachetul hibrid pe versiunea 2008 a lui Dodge Durango iar GM doreste utilarea modelului 4x4 Tahoe si Yukon, care vor iesi pe piata in 2007. BMW nu a anuntat inca modelele pe care se va implementa noul sistem, insa germanii incearca sa il utilizeze la dotarea unor modele proprii de abia peste doi-trei ani.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru