Batracian de 210 cai putere

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 20.04.2006
Design inedit, putere la discretie si un aura de legenda a modelelor englezesti. Acestea sunt atuurile noului Caterham Superlight R400.

Iubitorii industriei auto si ai supercar-urilor englezesti recunosc cu siguranta un model Caterham. Casa britanica este una din putinele de acest gen dintre cele care au supravietuit unei selectii naturale cumplite pentru alte nume cunoscute in Albion. Ei bine, Caterham nu numai ca a supravietuit impactului cu filosofia de masa a celorlalti constructori europeni, ci chiar dovedeste cu varf si indesat ca unde exista pasiune exista si posibilitatea de a construi modele interesante.

Asa este si noul Superlight R400, continuatorul generatiilor anterioare R400. Noul model dispune de un motor Cosworth dezvoltat pe baza unui Ford Duratec. Iar cei 210 CP/7600 rpm prind cu adevarat substanta in momentul in care vorbim de o masa totala de 525 de kilograme pentru modelul britanic. Aceasta combinatie de cifre permite o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de 4 secunde. Pretul modelului ale carui generatii precedente se afla in garajul celebrului Chris Rea ajunge la 43.000 de euro.

Problema este ca in unele tari europene R400 nu a fost intampinat cu un foarte ridicat entuziasm, Franta – de exemplu – neomologand modelul britanic in trecut.

Este de asteptat ca aceste probleme sa apara si in cazul noii generatii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru