BBC va face înconjurul Europei cu o maşină electrică

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.06.2010
O echipă BBC Radio va înconjura Europa la bordul unui exemplar Think City. Motivul: analiza infrastructurii dedicate modelelor electrice.

O echipă BBC Radio va face un tur al Europei la bordul unui model electric pentru a analiza nivelul infrastructurii necesare dezvoltării unor astfel de maşini pe Bătrânul Continent. Modelul ales de britanici este Think City, dezvoltat de compania norvegiană Th!nk.

Călătoria jurnaliştilor britanici se va concretiza printr-un documentar care se va numi BBC Electric Ride, acesta urmând să descrie itinerariul ales de echipa BBC. Traseul de 6500 de kilometri pe care vor merge cei patru ziarişti va începe la Londra, va continua prin Danemarca, Norvegia, Suedia, Austria, Germania, Liechtenstein, Elveţia, Franţa, Italia, Spania şi Portugalia, urmând să se încheie în capitala Marii Britanii la începutul lunii viitoare.

Mobilul acestei călătorii este simplu şi este explicat de Ken Dawson, producătorul documentarului: "Vrem să observăm modul în care maşinile electrice sunt o realitate în devenire. Prin această călătorie ambiţioasă vom putea să le arătăm ascultătorilor noştri imaginea maşinilor electrice în Europa Occidentală.

Vom putea să investigăm tehnologia, infrastructura şi dorinţa politică din spatele creşterii culturii tehnologiei electrice".

"Vreau ca această călătorie sa dovedească faptul că o maşină electrică poate fi la fel de versatilă ca o maşină convenţională, dar în acelaşi timp mult mai eficientă şi mai ecologică", a declarat la rândul său Richard Canny, preşedintele norvegienilor de la Think, compania care a pus la dispoziţia echipei de jurnalişti maşina pentru această călătorie.

via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru