Salonul Auto de la Geneva 2013

Bentley Continental GT Speed Convertible - cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume

Publicat Miercuri, 02.01.2013
de Mircea Meșter
Comenteaza 5
Bentley Continental GT Speed Convertible - cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume - Poza 1
Bentley Continental GT Speed Convertible - cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume - Poza 2
Bentley Continental GT Speed Convertible - cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume - Poza 3
Bentley Continental GT Speed Convertible - cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume - Poza 4
Bentley Continental GT Speed Convertible - cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume - Poza 5
Bentley Continental GT Speed Convertible - cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume - Poza 6
Bentley Continental GT Speed Convertible - cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume - Poza 7
Bentley Continental GT Speed Convertible - cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume - Poza 8
Bentley Continental GT Speed Convertible - cel mai rapid cabrio cu patru locuri din lume - Poza 9
Cu 625 de cai putere storși dintr-un W12 și cu 4.4 secunde pentru 0-100 km/h, Bentley intră în cărțile de istorie.

Esential 14.9 este consumul mediu mixt oficial anunțat de Bentley pentru noul său model.
4.4 secunde este timpul de care are nevoie Continental GT Speed COnvertible pentru a atinge 0-100 km/h.
Gama Bentley nu este una atât de bogată precum a altor producători auto, însă orice lansare oficială a mărcii britanice din ultima perioadă scrie istorie. Acesta este și cazul noului Bentley Continental GT Speed Convertible, care devine de astăzi cel mai rapid cabriolet cu patru locuri produs vreodată în istorie.

"Inima" care face din modelul Bentley unul de record mondial este un motor W12 de 625 de cai putere și 800 Nm/2000 rpm care reușește să propulseze mașina de la 0 la 100 km/h în doar 4.4 secunde. Transmisia folosită de inginerii Bentley este bazată pe o cutie ZF cu opt rapoarte care beneficiază de un mod Sport și care facilitează astfel comportamentul pur sportiv printr-un răspuns rapid al pedalei de accelerație și printr-o polivalență rar întâlnită la mașinile sport de acest calibru.

De exemplu, inginerii Bentley susțin că noul Conti GT Speed Convertible poate retrograda din treapta a opta în cea de-a patra fără probleme atunci când este nevoie de putere la depășiri sau - de ce nu? - pe circuit.

Noul Bentley Continental GT Speed Convertible oferă luxul și rafinamentul unui coupe, însă se poate transforma într-un tourer cabrio cu o simplă apăsare a unui buton.

Bentley
Comunicat oficial
Bentley Continental GT Speed Convertible are tracțiune integrală și beneficiază de un sistem de recuperare și reutilizare a energiei dezvoltate la frânare, ceea ce - spun britanicii - facilitează un consum redus cu 15% față de o eventuală variantă privată de acest sistem. Acesta rămâne însă unul relativ ridicat: 14.9 litri/100 km. Viteza maximă atinsă de modelul Bentley este de 325 de kilometri pe oră.

Cel mai puternic model cabrio cu patru locuri din lume are o gardă la sol cu 10 milimetri mai coborâtă decât cea a versiunii ceva mai slabe GT Convertible, alte modificări tehnice incluzând optimizarea fluxului de aer la răcire, servodirecție modificată și un sistem ESP complex care beneficiază de modul Dynamic. 

La nivel estetic, versiunea radicală Speed a lui Continental GT Convertible poate fi recunoscută prin câteva tușe pesonalizate, precum grila de tip fagure, jantele din aliaj de 21 de inch și prin noile terminații cromate ale sistemului de evacuare. Interiorul este dominat de piele și aluminiu, motivele cusăturilor - romburile - asortându-se perfect cu partea exterioară frontală. 

Noul Bentley Continental GT Speed Convertible va fi lansat oficial la Salonul de la Detroit, la mijlocul lunii ianuarie, iar apariția sa în showroom-urile reputatei mărci britanice va avea loc în vara acestui an.

Prețul nu a fost publicat încă de Bentley.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Automarket va fi prezent în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă va prezenta live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.


Comentarii (5)

  • wortex
    e chiar tare faza cu ....intratul in cartile de istorie...poate o sa-i faca cadou unui rege sau mai stiu eu ce presedinte un exemplar si cand or invata pruncii nostrii despre acel rege sau ...ma rog presedinte or pomenii de preferintele si cadourile lui si iaca ....tzup in istorie cu exemplaru nostru...
    7 1
  • BMW M6 Convertible atinge suta in 4.3 secunde. Presupun ca nu a fost lansat BMW-ul oficial si pana atunci Bentley este cel mai rapid!!!
    6 7
  • Daca as fii multimiliardar ,as alege unul chiar asemanator ca si cel din imagine.
    5 5
  • Alex Seremet (BMW)
    M6 Cabrio - 0-100 km/h in 4,3 secunde. Tot 4 locuri. :)
    4 7
  • Pretul e mult mai mare decat al unui M6, consumul la fel, greutatea la fel, pe circuit sigur mai slab....
    VW mai are de lucru la performante, nu doar top speed ul e important!!!
    Caracteristica "incredibila" a acestei cutii cu 8 trepte o gasesti si la 116d, daca optezi pt ea si nu iei manuala... :)
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru