Benzinariile particulare in pericol

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 24.04.2007
Benzinariile particulare ar putea fi achizitionate de marii jucatori de pe piata, Lukoil, OMV si Rompetrol.

Numarul statiilor detinute de membrii Asociatiei Benzinarilor Particulari din Romania s-ar putea reduce cu pana la 40%, in urmatorii 4-5 ani, proprietarii care nu isi modernizeaza benzinariile la standardele moderne vor fi nevoiti sa isi vanda afacerea, a declarat directorul asociatiei, Ion Tache, anunta Mediafax.

In cadrul asociatiei activeaza in prezent aproximativ 350 de benzinari, care detin impreuna 413 de statii."Incepand de saptamana trecuta, m-au sunat 6 benzinari care mi-au spus ca vor sa-si vanda benzinariile, si m-au intrebat daca Lukoil sau OMV-Petrom ar fi interesate sa cumpere, stiut fiind faptul ca aceste companii au achizitionat cele mai multe benzinarii de pe piata romaneasca. Eu le-am spus ca nu stiu.Mai stiu de alti 5-6 care ar vrea sa vanda in aceasta perioada, dar dupa cum se misca piata, numarul lor ar putea fi mai mare. In cativa ani, vor ramane maxim 250-260 de benzinarii particulare. Vor rezista doar cei au capacitatea sa-si modernizeze benzinariile si sa ajunga la standardele moderne impuse de marii jucatori de pe piata romaneasca", a declarat Ion Tache.

Directorul asociatiei a apreciat ca pretul de vanzare al unei staţii porneste de la suma 200.000 de euro si poate ajunge pana la un milion de euro, in functie de dotari.Reprezentantii Lukoil au declarat ca nu intentioneaza sa cumpere statii de la benzinarii particulari, anunta Mediafax. "Dezvoltarea retelei de benzinarii in Romania practic s-a incheiat. Vom construi anual cate sase-sapte benzinarii, situate pe rutele paneuropene, pentru a ajunge la 350-370 de unitati, dar nu fortam acest proces", a declarat Constantin Tampiza, directorul general al Lukoil Romania.

Reprezentantii Petrom au afirmat ca politica de dezvoltare a companiei vizeaza atat achizitia de noi benzinarii, cat si modernizarea celor existente. Rompetrol ar putea fi interesat de achizitionarea de benzinarii de la particulari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru