BMW anunta noi versiuni de motorizare

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.06.2007
Constructorul bavarez pregateste motoare mai puternice pentru hatchback-ul Seria 1, pentru SUV-ul X5 si pentru sedanul M5

Dupa ce zilele trecute a oficializat dezvoltarea unui crossover bazat pe actuala Serie 3 si a dezvaluit noi informatii despre viitorul supercar M10, BMW anunta noi modificari in gama sa de modele.

Constructorul bavarez va introduce o noua versiune de motorizare pentru X5, SUV-ul urmand sa primeasca propulsorul diesel cu sase cilindri in linie de 3.0 litri, 286 de cai putere si 580 Nm. Acest motor se va regasi cel mai probabil si pe Serie 6 odata cu dezvaluirea noului sau facelift la Salonul Auto de la Frankfurt.

Pentru hatchback-ul Seria 1, constructorul bavarez a pregatit noi variante coupe si cabriolet si noi versiuni de motorizare mai puternice: una diesel, 123d care va dezvolta 204 cai putere si 400 Nm si una pe benzina 125i.

Pentru a se pregati de ofensiva viitorului Audi RS6, si modelul de performanta M5 se va bucura de atentia inginerilor bavarezi: acesta va primi un nou sistem de navigatie iar motorul V10 de 5.0 litri va fi imbunatatit. Astfel viitorul M5 ar putea sa ascunda sub capota intre 520 si 530 cai putere.

In ceea ce priveste speculatiile iscate de proaspata dezvaluire a conceptului CS, de curand Tom Purves, CEO-ul diviziei nord-americane a BMW, a confirmat o versiune de productie. "Dealerii au fost foarte incantati de imaginile conceptului. S-au indragostit de el instantaneu. Si daca masina a placut si mass-media si dealerilor este foarte probabil ca ea sa fie bine primita si de public. CS nu este o varianta imbunatatita sau exagerata a vreunui alt produs BMW. Este un concept total nou." a declarat Purves. CEO-ul a subliniat si faptul ca au fost foarte putine situatiile in care BMW nu a dezvoltat un concept in versiune de productie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru