BMW cumpara Volvo?

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 09.05.2007
Revista britanica Autocar anunta ca BMW intentioneaza sa faca o achizitie majora pe piata auto. Pana acum, bavarezii ar fi studiat preluarea marcilor Volvo sau Alfa Romeo.

Britanicii de la Autocar au anuntat ca BMW sunt serios interesati de achizitionarea suedezilor de la Volvo.

Se pare ca bavarezii au cerut unei banci europene de investitii un raport privind situatia financiara a marcii suedeze detinute de Ford. Revista britanica mai sustine ca cei de la BMW au studiat la inceputul acestui an posibilitatea achizitionarii si marcii italiene Alfa Romeo.

BMW ar intentiona sa faca o astfel de achizitie majora pentru a se extinde masiv pe piata si pentru a servi interese legate de brandul Mini, pe care-l detine. Conducatorii de la BMW au vazut in Volvo o marca auto complementara, lucru care i-ar ajuta foarte mult in expansiunea pe piata auto.

Autocar a sustinut ca principal cauza a acestei posibile achizitii ar fi folosirea platformelor de la Volvo pentru modelele Mini. De asemenea, nivelul ridicat al tehnologiei in materie de siguranta ar interesa producatorul bavarez, care ar intentiona sa realizeze o mixtura intre performatele masinilor sale si punctele forte de la Volvo.

Britanicii de la Autocar sustin ca BMW trebuie sa faca o achizitie majora pe piata pentru a putea face din Mini un brand profitabil si de succes. Ramane sa vedem daca acesta va fi Volvo.

Comentarii (1)

  • prudentul
    Ceeee??
    "folosirea platformelor de la Volvo pentru modelele Mini"?? SACRILEGIU !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru