BMW inoveaza la Paris

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 25.09.2006
Pe langa noile modele prezentate in premiera la Paris, BMW va lansa la salonul din capitala Frantei o noua gama de motoare de superclasa.

Se cunosc deja noutatile BMW la Salonul de la Paris: X3 facelift, Seria 3 Coupe, M6 Cabrio si, evident, noua generatie Mini. Pe langa acestea, constructorul bavarez va prezenta la standul propriu din capitala Frantei si unele noutati tehnice care vor reprezenta adevarate puncte de interes la Mondialul parizian.

Cea mai asteptata lansare din acest punct de vedere este reprezentata de noile motoare cu sase cilindri in linie care vor echipa cateva dintre versiunile Seriei 3. Propulsoarele biturbo dispun de un sistem de injectie directa.

Astfel, motorul pe benzina de 306 CP montat sub capota lui 335i Coupe devine varful de gama. Vor exista si doua variante diesel, ambele cu masa redusa prin utilizarea aluminiului in compozitia blocului motor si beneficiind de tubina dubla cu geometrie variabila. Acestea sunt cel prezent pe 335d (denumit “cel mai sportiv motor cu sase cilindri in linie din lume”), cu 286 de cai si cu un cuplu maxim de 580 Nm, si cel al lui 325d cu aceeasi cilindree (3.000 cmc) dar cu putere de 197 de cai si cu un consum mediu mixt de 6.4 litri/100 km.

Comentarii (1)

  • flaviu
    3000cmc 286 cai
    my dream......era clar ca visul oricarui pasionat de sportivitate la volan este un motor puternic ce totodata sa aiba un consum redus....prin asta eu intelegand un motor diesel.....bmw da viata viselor...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru