BMW, primii intre marcile premium

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 10.09.2007
Bavarezii au inregistrat vanzari deosebite in august, reusind sa surclaseze rivalii de la Audi si Mercedes.

Luna august a adus vanzari excelente pentru BMW. Bavarezii au reusit sa vanda mai mult decat Audi si Mercedes. Audi nu reprezenta o amenintare, in ceea ce priveste numarul de unitati vandute, producatorul din grupul VW inregistrand 66.400 de unitati livrate.

Rivalii de la Mercedes au fost cei care au trebuit sa se recunoasca infranti in fata bavarezilort. Cu doar 96.200 de unitati Mercedes si Smart, marcile grupului Daimler au fost intrecute de duetul BMW-Mini, care a inregistrar 99.755 de unitati.

Grupul BMW a inregistrat aceste cifre datorita aportului substantial adus de modelele Mini. In termeni reali, BMW a vandut in august 85.000 de unitati, dar prin acest lucru ocupa primul loc intre producatorii premium.

Comentarii (15)

  • BMW
    bmw ramane bmw...asta pentru toti cei care cred vreodata ca audi sau vw pot sa se ridice la nivelul lor
    0 1
  • mmmm
    NU stiu daca ati remarcat , vanzarile nu sunt de bmw , ci de Mini ! Asa ca mai lasati cazanele inutile si scumpe fara motiv......
    1 0
  • appercepace
    Subject3
    Hello


    Bye
    0 0
  • azi
    BMW-ul ramane BMW dar ......in conditiile in care pe parcursul a 24 de luni am stat cu masina in service timp de 17 luni deoarece "bataile" pe fata nu au putut fi eliminate iar intr-un final apoteotic mi-a fost replicat : BMW-ul nu este facut pentru drumurile din Romania.Este o masina PREMIUM care nu poate circula decat pe drumuri f. bune !!!!!!!!!!! A fost vorba de seria 735. Drept care de 2 ani am un A8-4,2TDI care dupa 70mii km se comporta ca la 0km. Ma "incurca" reviziile la 15.000 KM !?!?!?
    0 0
  • comandantul
    bmw
    """BMW-ul ramane BMW dar ......in conditiile in care pe parcursul a 24 de luni am stat cu masina in service timp de 17 luni deoarece "bataile" pe fata nu au putut fi eliminate iar intr-un final apoteotic mi-a fost replicat : BMW-ul nu este facut pentru drumurile din Romania.Este o masina PREMIUM care nu poate circula decat pe drumuri f. bune !!!!!!!!!!! A fost vorba de seria 735."""

    nu ti-ai pus intrebarea ,cine iti repara masina ??? trebuia sa-ti dea de gandit.
    0 0
  • Fiecare are rolul ei
    Bmw este o masina buna dar pentru drumurile noastre mai bine alegem audi in primul rand linia de confort la audi e mult mai mare decat la BMW.Pentru viteza alegem BMW pentru confort Audi.Sincer eu as lua un Audi decat BMW pentru drumurile noastre, dar daca am avea drumuri mai bune as alege BMW poti face multe cu BMW fata de Audi.Deci fiecare este bun.Dar toate au rolul lor.
    0 0
  • lucyk_21
    BMW rulzzz
    dupa cum spunea un binecunoscut specialist autohton (vezi Roata de Rezerva) daca vrei confort iti cumperi Mercedes daca vrei avion iti cumperi BMW...si bine spunea !!! m'am "dat" zilele trecute cu Bmw'ul unui prieten (525i an fabr '84) si in ciuda vechimii avea un demaraj INCREDIBIL, practic decolezi, simti cum te "imbratiseaza" scaunele...BMW rulzzz "Pune'ma sa aleg intre un S-klasse si un Seria 1 si aleg Seria 1". Prietenii stiu de ce !!!
    0 1
  • pharao
    Pt. Alex
    alex, tot respectul pt tine, dar masinile nu cred ca au fost niciodata punctul tau forte, cel putin din cate spui tu aici.
    Audi nu a fost si nu este mai confortabil decat BMW.
    sa luam de exemplu' modelele premium ale ambelor marci; A8 si seria 7.
    in toate testele care s-au facut in clasa premium, audi a iesit cu cel mai mare zgomot la interior datorita trenului de rulare spate.
    e putin, foarte putin mai agil decat seria 7, datorita quatro-ului cu care este inzestrat, dar mai confortabil nu!
    0 1
  • costicla
    bmw e mai tare
    bmw e bmw ce mai ce
    0 0
  • cartier
    bmw e bmw...ce kkt
    fan-ul BMW tot penibil a ramas....in 2007 cand concurenta e incredibila, sa vb de doua masini premium,doua masini foarte apropiate k performante(diferentele sunt infime) cum sunt audi si bmw si sa spui ca "bmw-ul e bmw"...mi se pare jenant....din prima esti subiectiv si atunci tot ce spui e cam egal cu 0...trebuie sa fi obiectiv daca vrei k ce spui sa fie luat in serios....Penibil
    1 0
  • cartier
    tot despre bmw
    ....spre ex audi a5 si seria 3 coupe..pai diferenta e prea mica, la 4x4 castiga audi, iar la tractiunea pe o singura punte e mai bun bmw( pt cei care se pricep cat de cat la fizica si mecanica e destul de logic..tractiune fata vs tractiune spate) , dar audi are un sistem 4x4 ultra performant setat sport(40%/60%)....asa ca, kesti cu bmw-ul e bmw e un gest disperat din partea fan-ului bmw....despre calitatea fabricatiei nici nu mai are rost sa vorbim pt ca audi e mult peste...
    0 0
  • cartier
    fiabilitate
    ...iar despre fiabilitate, ce sa mai vorbim, sunt la al 3-lea bmw si sunt dezamagit, k sa nu mai vb ca toate reviziile le-am facut in Austria...la capitolul asta bmw-ul e slab de tot...asta e realitatea, kestia cu bmw-ul e bmw e de domeniul trecutului....
    0 0
  • cristy_ct
    bmw vs audi
    Audi ,, ca incepe cu A,e o masina mai lenasa , mai balena, deci nu atat de vioaie,mai unflata pot spune, merge tare dar ca un zepelin , dupa parerea mea,este rapida.. dar nu arata,confort, este dar intr-un anumit sens, mai pleca spre mercedes putin , pot zice, mai pentru romani ca sunt mai inalte, fiabilitate poate mai buna ca la bmw.
    BMW-ul este mai sport , mai infipt pot zice, masina facuta sa fie condusa, sa tragi de ea, dar se strica , se rupe , bine dupa mult prea mult timp, da si cand se rupe, te mananca buzunaru, si cam mananca mult,,,, toate...
    0 1
  • quattro
    quattro la audi este numai la rs 40%-60% in rest...x drive e mai bun
    0 1
  • 560sec
    performanta
    referitor la performante trebuiesc precizate 2 aspecte. Primul se refera la performantele modelelor de baza, aici bmw ocupa locul 1, urmat de audi, spre exmplu un 320d, are performante mai bune decat un c 200 cdi sau decat un a4 2.0tdi. Cel de-al doilea aspect se refera la performantele modelelor de varf, exclusiviste, aici mercedes este campion, spre exemplu un cl 65 amg (w215) rupe un m6 sau un r8 ( 4.2 fsi) , cei 1000 Nm sunt imbatabili la performantele in linie dreapta. Pe locul 2 ar fi audi
    acum ca au scos rs6 c6 , 580 de cai , 0-200 km/h in 13 sec, modelul asta nenoroceste orice bmw stock, iar bmw locul 3. Ar mai fi un aspect, anume timpii pe circuit, daca luam Nurburgring-ul ca circuit de referinta, tot mercedes este pe locul 1, cu urmatorii timpi: 7:40 pt. SLR si CLK DTM, 7: 45 pt. CLK 63 Black Series, bmw este pe locul 2 : 7:50 pt. E46 M3 CSL, iar audi oarecum pe 3 : 8: 04 pt. RS4. Deci in privinta performantelor alegeti mercedes = NO 1
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru