Boss-ul Ford anunta revenirea pe profit in 2009

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 25.09.2007
Criza economica din SUA nu va afecta obiectivul companiei Ford, care prevede revenirea pe profit din 2009.

Ford isi mentine obiectivul de a reveni pe profit in anul 2009, in pofida faptului ca economia americana ar putea sa fie afectata de criza creditelor ipotecare, a declarat directorul general al producatorului american Alan Mulally, transmite Mediafax.

Grupul poate sa-si atinga obiectivul prin restructurarea operatiunilor din Statele Unite si modificarea liniilor de productie in conformitate cu cererea din America de Nord, a afirmat Mulally, la un briefing organizat in orasul chinez Nanjing. Mulally a declarat, in luna august, ca Ford va redeveni profitabil in 2009, in pofida estimarilor privind scaderea generala a vanzarilor pe piata auto din Statele Unite.

El a apreciat, luni, ca ritmul de dezvoltare a economiei mondiale va incetini in acest an, pe fondul crizei creditelor ipotecare din SUA. "Economia mondiala va continua sa se dezvolte, dar intr-un ritm mai lent", a apreciat el. Mulally a mai spus ca Ford va continua sa-si extinda cota de piata din China si nu a exclus posibilitatea de a exporta automobile de dimensiuni mici produse in aceasta tara.

Boss-ul american a declarat ca Ford a inceput productia la o noua fabrica de 510 milioane de dolari, in estul Chinei, astfel incat capacitatea de productie a grupului pe piata chineza a urcat la peste 410.000 de unitati.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru