Britanicii reduc viteza pentru a economisi combustibil

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 20.06.2008
Un studiu recent desfasurat in Marea Britanie a dovedit ca soferii reduc viteza pentru a economisi combustibil.

Esential

230.000 de vehicule au participat la studiul desfasurat de organizatia britanica.

Pretul carburantilor in continua crestere a dus la schimbari simtitoare nu numai in gama de modele a constructorilor mondiali ci si in mentalitatea publicului.

In Statele Unite populatia se orienteaza catre masini care consuma putin sau nu isi mai alimenteaza deloc masinile in semn de protest (Texas). In Marea Britanie insa, soferii au inceput sa reduca viteza pe portiunile de autostrada tocmai din aceasta cauza: consumul mare de combustibil.

La aceasta concluzie s-a ajuns in urma unui studiu intocmit de o organizatie specializata in informatii din trafic, care a monitorizat 230.000 de vehicule echipate cu senzori. Potrivit datelor culese de acesti senzori, viteza medie pe autostrada care leaga Birmingham de Carlisle a scazut cu 0.9 % in prima parte a lunii iunie 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007. O scadere cu 0.3% s-a inregistrat si pe autostrada M25.

Organizatia a declarat la scurt timp dupa publicarea datelor oficiale ca, desi scaderea este una modesta, evidentiaza faptul ca soferii circula cu o viteza mai mica pentru a reduce consumul de combustibil.

Pe langa observatiile privind scaderea mediei de viteza, studiul a aratat ca si congestiile din trafic au scazut cu 12% din cauza reducerii numarului de masini pe drumurile publice, efect cauzat de aceeasi crestere consistenta a pretului carburantilor.

via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru